У Раді не існує коаліції, депутати не мають права проводити засідання — Вадим Рабінович
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді не існує коаліції, депутати не мають права проводити засідання — Вадим Рабінович

У Раді не існує коаліції, депутати не мають права проводити засідання — Вадим Рабінович
Джерело:  online.ua

Невідвідуваність робочих засідань народними депутатами Верховної Ради — далеко не головна проблема українського парламенту, заявив народний депутат, голова підкомітету Верховної Ради з прав людини і лідер партії «За життя» Вадим Рабінович.
Про це він сказав в ефірі програми «Хто кому Рабинович» на телеканалі «112 Украина».


"Я дійсно вважаю, що мені там робити нічого. Мої законопроекти, в тому числі самий головний — про безкоштовні ліки, проголосований усіма фракціями, які не виносяться в зал. Опозиції немає, закону про опозицію немає. Я повинен бути антуражем. Предметом меблів, який оформляє їх незаконні рішення", — зазначив депутат.


Рабінович заявляє, що у зв'язку з відсутністю коаліції цей парламент нелегітимний. "В залі Ради не існує коаліції — вони не мають права проводити засідання. Вони не мають права кожні дві години говорити: "Не встигли, давайте ще проголосуємо", — це наруга над демократією. Він не має права бачити, як голосують п'ятьма руками, і продовжувати засідання. Це грубе порушення всіх парламентських правил. Вони не мають права заводити туди військових", — зазначив нардеп.


За словами політика, його колеги "все це знають". "А потім кажуть: "А чому ви не сидите там весь час?" А чому я повинен сидіти? Я свою роботу роблю: вношу законопроекти, намагаюся створювати парламентські комісії, а ви не даєте це робити", — резюмував голова підкомітету Верховної Ради з прав людини.


Відзначимо, в кінці робочого дня в п'ятницю 24 березня у сесійній залі Верховної Ради України налічувалося не більше двох десятків депутатів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?