У Раді підтримали важливу пропозицію Зеленського - до чого готуватись
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Раді підтримали важливу пропозицію Зеленського - до чого готуватись

У Раді підтримали важливу пропозицію Зеленського - до чого готуватись
Джерело:  online.ua

Верховна Рада зібралася на позачергове засідання у вівторок, 25 серпня, для ухвалення низки невідкладних питань. Народні депутати підтримали пропозицію президента Володимира Зеленського щодо підвищення мінімальної зарплати до 5 тисяч гривень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційні дані.

Президентську законодавчу ініціативу підтримали 326 парламентарів.

Законопроєкт № 3963 зареєстрували в Раді 6 серпня. У тексті говориться про підвищення вже з 1 вересня. З цієї причини й скликали позачергове засідання.

Підвищення мінімальної зарплати, як наголошували в Офісі президента, повинно стати одним з заходів подолання кризи. Перш за все це допоможе працівникам бюджетної сфери.

Зеленський раніше наголошував, що це стане лише першим етапов, упродовж 2021 року підвищень мінімальної зарплати передбачається ще декілька. Другий ступінь підвищить показник до 6 тисяч гривень, а третій вже до 6,5 тисячі.

"Це певні кроки у напрямку дійсно цивілізованого рівня життя в Україні. Карантин продовжується, але після серйозної паузи, коли понад два місяці не працювали ні підприємці, ні ФОПи, багато державних підприємств, зараз дуже важливо трішки підтримати людей", - пояснював державний лідер.

Спікер Ради Дмитро Разумков пішов на зустріч ОПУ й ініціював позачергове скликання нардепів на спеціальне засідання влітку, до початку нової сесії.

Як повідомляв ONLINE.UA, пандемія коронавіруса і карантин завдали нищівного удару по світовій економіці. Наслідки кризи гостро спостерігаються в Україні, але влада запевняє, що гіршого вдалося уникнути.

Незважаючи на те, що статистика захворюваності Covid-19 набирає обертів, а в країні продовжує діяти адаптивний карантин, в економіці вже є перші сигнали стабілізації. Подробиці - за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?