У Раді прийняли законопроект про ринок електроенергії України
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Раді прийняли законопроект про ринок електроенергії України

У Раді прийняли законопроект про ринок електроенергії України
Джерело:  Укрінформ

У Верховній Раді України прийняли законопроект №4493 про ринок електроенергії України.

Проект закону підтримали 227 нардепів, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

Читайте також: Кабмін продовжив надзвичайний стан в енергетиці України

"Основною метою законопроекту є забезпечення надійного та безпечного постачання споживачам електроенергії з урахуванням інтересів споживачів, мінімізації витрат на послуги постачання електроенергії, шляхом визначення на законодавчому рівні організаційної структури і принципів функціонування ринку електроенергії, основних принципів і передумов його реформування", - йдеться в тексті пояснювальної записки.

При цьому висновок двосторонніх договорів між енергогенеруючою компанією і споживачем про постачання на довгостроковий період є одним з механізмів нового ринку.

Законопроект також передбачає введення таких механізмів як: "ринок на добу вперед", балансуючий ринок, внутрішньодобовий ринок. Відзначається, що нові механізми допоможуть компаніям оптимально планувати виробництво електроенергії.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у Верховній Раді зажадали введення візового режиму з Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?