У Раді прийнято резонансне рішення щодо Савченко
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді прийнято резонансне рішення щодо Савченко

Верховна Рада України
У Раді прийнято резонансне рішення щодо Савченко

Верховна Рада виключила народного депутата Надію Савченко зі складу Постійної делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Верховної Ради.
За відповідний проект постанови про внесення змін до постанови про "Звернення Верховної Ради України до міжнародних організацій і міжпарламентських асамблей зі звільнення української льотчиці і народного депутата України восьмого скликання Надії Вікторівни Савченко» від 25 грудня 2014 проголосували 237 депутатів. Напередодні відповідне рішення прийняв Комітет у закордонних справах.

Читайте також: Одіозний олігарх представлятиме Україну в ПАРЄ: в соцмережах шок
У тексті проекту йдеться, що рішення про виключення Савченко прийнято через те, що на "сьогоднішній день змінилися обставини і є недотримання рівності умов призначення членів Постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ і з метою більш точного дотримання положень Статуту Ради Європи та Правил процедури" .
Зокрема, в поданні до проекту постанови йдеться, що включення Савченко позаквотно до складу постійної делегації Верховної Ради України в ПАРЄ дало їй імунітет цієї впливової міжнародної парламентської організації, значною мірою сприяло її звільненню з російської в'язниці і поверненню в Україну.
Постанова про виключення Савченко зі складу української делегації в ПАРЄ набуває чинності з дня її опублікування.
Як повідомляв ONLINE.UA, Надія Савченко, виступаючи біля Музею Стіни в Берліні в Німеччині, похвалила бойовиків так званих ДНР і ЛНР Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького, при цьому заяви Савченко знімало російське телебачення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?