У Раді пропонують розширити повноваження президента
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді пропонують розширити повноваження президента

У Раді пропонують розширити повноваження президента
Джерело:  online.ua

У Верховній Раді виступили з новою ініціативою щодо розширення конституційних повноважень президента України. Передбачається, що вони стануть ширшими у роботі з питаннями, пов’язаними з Державним бюро розслідувань та Національним антикорупційним бюро. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на трансляцію парламентського засідання.

За оголошеними деталями, народні депутати можуть розглянути відповідний законопроєкт вже майбутнього листопада. У плані робіт документ вже міститься, йому надали номер 31 та помістили у розділ “Антикорупційна політика”.

У проєкті говориться про передачу президенту прав на призначення та звільнення з посад керівників згаданих правоохоронних структур.

Станом на сьогодні для директора ДБР призначають за результатами прозорого конкурсу кандидатів, з поданням виступає прем’єр-міністр. Його звернення ґрунтується на висновках комісії, яка оцінює учасників конкурсу.

Перший заступник і заступник директора призначаються особисто головою відомства за поданням комісії. У склад останньої входять три спеціальні представники від президента, три від Кабінету міністрів і ще три від Ради.

Офіційний кандидат повинен володіти бездоганною діловою репутацією, вищою юридичною освітою, високими моральними та професійними якостями, мати авторитет у суспільстві.

Директора НАБУ призначає особисто президент, а от Верховна Рада за ініціативи третини голосів здатна його звільнити. Минулого вересня Конституційний суд визнав право голови держави призначати керівника структури неконституційним.

Як повідомляв ONLINE.UA, Володимир Зеленський дав завдання вивести в космос апарат дистанційного зондування землі до 30-річчя незалежності України. Про такий наказ президента першим повідомив віцепрем'єр-міністр, міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?