У Раді розгорілася нова суперечка через мову: з'явилося відео
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді розгорілася нова суперечка через мову: з'явилося відео

У Раді розгорілася нова суперечка через мову: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

Нардеп від "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул виступив у Верховній Раді російською мовою, що стало причиною перепалки на засіданні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео, опубліковане 112.ua.
Читайте також: У Черкаській облраді побилися через мову: з'явилися фото і відео
На ранковому засіданні Вілкул почав говорити про те, що українців турбують економічні питання, українською, після чого перейшов на російську мову, незважаючи на прохання говорити державною мовою.
"Прошу Вас поважати українську мову державну і виступати українською, я до Вас звертаюся як головуюча. Прошу, продовжуйте Ваш виступ українською мовою - я дуже Вас прошу, і зал Вас просить", - звернулася до нього перший віце-спікер Ірина Геращенко.
"Україні не потрібна націоналістична диктатура. Людям потрібно право на мир - це право на життя, потрібно право на мову, тому що людям треба говорити рідною мовою, потрібно право на роботу, на гідну пенсію і на заробітну плату. Для цього повинна працювати економіка", - продовжив Вілкул російською.
Геращенко не стала перебивати нардепа, проте після зазначила: "Я Вас дуже прошу не підбурювати зал. Вчора так само від Опозиційного блоку російською мовою виступала пані Наталія - ​​я звернулася так само з проханням шанувати державну мову, щоб всі виступи з трибуни Верховної Ради були державною мовою. Це повага до держави Україна і до державної мови. Ми з вами є народними депутатами України, а не Російської Федерації. Російська мова може абсолютно спокійно діяти в Україні, нею можна розмовляти вдома, в кулуарах, в ресторанах, з виборцями - це будь ласка. А в українському парламенті повинна звучати з трибуни українська мова.



Як повідомляв ONLINE.UA,  14 березня в Верховній Раді Олександр Вілкул уже провокував суперечки через мову.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?