У Раді розповіли, коли проголосують за законопроект про імпічмент президента
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді розповіли, коли проголосують за законопроект про імпічмент президента

У Раді розповіли, коли проголосують за законопроект про імпічмент президента

Перший віцеспікер Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що голосування щодо законопроекту про імпічмент президента відбудеться наступного тижня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

За його словами, питання стане одним з перших.

"Це питання ми вносимо буквально вже на наступний тиждень. Один з перших – закон про імунітет. Це процедура, яка дає можливість притягнення до відповідальності президента України", - підкреслив Стефанчук.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський вніс у парламент відповідну ініціативу 29 серпня. Офіційно вона стосується "процедури усунення президента". Для цього той повинен здійснити державну зраду чи аналогічний по тяжкості злочин.

Процес починається з підписання парламентською більшістю письмового подання, створення спеціальної слідчої комісії, звернення до Конституційного суду та таємного голосування щодо постанови про імпічмент.

Наразі відомо, що потрібні голоси 75% нардепів.

Як повідомляв ONLINE.UA, Зеленський близько двох місяців не підписував законопроект про згадані тимчасові комісії. Депутати Ради 8-го скликання затвердили його ще на початку червня та парламентське керівництво передало його президенту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?