У Раді розповіли, як будуть навчатися школярі після осінніх канікул
Категорія
Україна
Дата публікації

У Раді розповіли, як будуть навчатися школярі після осінніх канікул

У Раді розповіли, як будуть навчатися школярі після осінніх канікул
Джерело:  РБК Україна

Українська влада реально оцінює проблеми з дистанційним навчанням школярів, особливо учнів початкових класів. Однак не виключає, що після осінніх канікул, в листопаді, школярі можуть перейти на онлайн і змішане навчання в разі погіршення епідемічної ситуації в Україні. При цьому глава парламентського комітету з питань науки і освіти Сергій Бабак запевнив українців, що навіть при найгіршому сценарії розвитку пандемії коронавіруса в Україні дитячі сади і початкову школу з листопада не закриватимуть, так як учні 1-4 класів не можуть навчатися вдома без допомоги вчителя. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК-Україна.

"Навіть при найгіршому сценарії дитячі сади і початкову школу з листопада закривати не будуть. Це те, про що ми домовилися і узгодили з МОН та МОЗ. Тому що діти не можуть займатися дистанційно - у них ще немає самосвідомості такого рівня, щоб вони могли самоорганізуватися. Ці дві ланки повинні працювати", - роз'яснив глава комітету по освіті.

Бабак додав, що якщо епідситуація дозволятиме, то за парти повернуться всі школярі, в тому числі учні 5-11-х класів. Але не виключено, що їх доведеться тимчасово перевести на дистанційне навчання. Парламентарій уточнив, що перехід буде проходити на рівні рекомендацій від уряду, але остаточне рішення в цьому питанні буде приймати місцева влада.

"Тому такого "хаосу", який був з навчанням навесні, чекати не варто. Тим більше, навряд чи центральна або місцева влада, розуміючи батьківський гнів, вирішиться ввести тривалий "локдаун" для маленьких учнів", - підсумував нардеп.

Нагадаємо, що через погіршення епідситуації в країні було вирішено почати осінні канікули в школах на тиждень раніше - з 15 по 30 жовтня. Рішення з цього питання приймала місцева влада, тому в одних регіонах школи пішли на канікули з 19 жовтня, в інших підуть з 21 числа, а в деяких школярі продовжують вчитися. Причиною введення канікул в школах є також і місцеві вибори 25 жовтня. Влада вирішила не ризикувати і відправити дітей відпочивати, поки будуть працювати виборчі дільниці в установах освіти.

Як відомо, в Україні вже продовжили адаптивний карантин до 31 грудня 2020 року, але діє він тепер за новими правилами. Вони в першу чергу стосуються розподілу регіонів на карантинні зони. Відтепер в "помаранчеву" зону з посиленими обмеженнями ризикують потрапити ті міста та області, в яких протягом п'яти днів поспіль зайнято від 50 до 70% лікарняних ліжок і / або проводиться менше 48 тестів на 100 тисяч населення. При цьому в "червону" зону будуть включати регіони, в яких захворюваність протягом 14 днів становить понад 320 випадків на 100 тисяч населення. До цього показник захворюваності розраховувався динамічно - карантин червоною карантинної зони вводився тільки в тих населених пунктах, де в п'ять разів був перевищений середній показник захворюваності по країні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 19 жовтня в Україні зафіксували 4766 нових випадків зараження коронавірусом. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 303 638 чоловік, з них 5673 пацієнтів померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. Напередодні в Івано-Франківській області від ускладнень, викликаних COVID-19, померла дитина 8 років. Хлопчик був госпіталізований 15 жовтня в тяжкому стані з пневмонією, перебував на апараті ШВЛ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?