У Раді уточнили причини повільної вакцинації проти коронавірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

У Раді уточнили причини повільної вакцинації проти коронавірусу

У Раді уточнили причини повільної вакцинації проти коронавірусу
Джерело:  online.ua

Вакцинація в Україні стартувала наступного дня після надходження першої партії вакцини проти коронавірусу COVID-19. З 24 лютого триває перший етап масової імунізації, однак його темпи відзначилися повільністю. Президент Володимир Зеленський напередодні 10 березня виступав з дорученням прискорити процеси. Вже у згаданий день голова комітету парламенту з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування Михайло Радуцький звернув увагу на причини цього. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його сторінку у Facebook.

За його словами, щепленням займаються 130 медичних бригад.

“До старту кампанії вакцинації не була готова достатня кількість мобільних бригад. В деяких регіонах минулого тижня працювали 1-2 бригади. Цього тижня розгорнуто навчання додаткових бригад. Зараз є 130 бригад, до кінця цього тижня, за повідомленням МОЗ, підготують 200 бригад”, - пояснив Радуцький.

Поточні обставини дозволяють робити одній бригаді від 80 до 100 щеплень на добу, а це вже буде дорівнювати 15-20 тисячам щеплень на добу.

Також посадовець наголосив, що бригади фактично не мотивовані для активної роботи. Згідно з тарифом Національної служби здоров’я України, перше щеплення - 25 гривень, а друге 65 гривень.

“Гроші йдуть не напряму медикам, а на рахунок лікарні. А вже керівництво вирішує, скільки і кому платити, хто заслуговує на премію. З деяких регіонів надходить тривожна інформація — медикам з бригад обіцяли премії, але люди так і не розуміють, чи отримають ці кошти”, - стверджує Радуцький.

Він додав, мотивування медиків повинно бути фінансовим, особливо для учасників бригад. Вони мають чітко знати, скільки грошей можуть отримувати за кожне щеплення — тоді кількість вакцинованих осіб по всій Україні зростатиме з кожним днем.

Як повідомляв ONLINE.UA, Україна від початку пандемії коронавірусу COVID-19 пережила один жорсткий локдаун — він тривав з середини березня до другої половини травня 2020 року. Друге найсуворіше посилення карантину сталося у січні, для зменшення мобільності людей після активного святкування. Вже у вівторок, 9 березня, міністр охорони здоров’я Максим Степанов не спростував введення третього локдауну на тлі погіршення ситуації з захворюваністю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?