У Раді відповіли, коли проголосують за легалізацію грального бізнесу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді відповіли, коли проголосують за легалізацію грального бізнесу

У Раді відповіли, коли проголосують за легалізацію грального бізнесу
Джерело:  Укрінформ

Очільник парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія вважає, нардепи розглянуть законопроєкт про лібералізацію азартних ігор у вівторок, 17 грудня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За його словами, ймовірність прийняття документа "Про державне регулювання діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор" - приблизно 80%.

Політик стверджує, що гральний бізнес майже повністю - на 95% - "чорний", а на інші 5% - "сірий".

"Зараз 8 тисяч нелегальних гральних залів і 160 тисяч нелегальних автоматів. Це, фактично, комп'ютери, які нібито є автоматами. Ми скорочуємо це зі 160 тисяч до 40 тисяч і робимо стандарт, щоб це були не комп'ютери, а нормальні автомати, такі, як використовуються по всьому світу - європейських або світових виробників", - пояснив Арахамія.

Показник нелегального обороту у гемблінгу в Україні сягає 2,5 чи 3 мільярдів доларів США. Законопроєкт окрім лібералізації бізнесу впроваджує жорсткішу відповідальність за порушення.

Казино можуть з'явитися виключно у 5-зіркових готелях. Гральні зали можливі лише у приміщеннях у 150-300 квадратних метрів.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у медіа з'явилися відомості про лобіювання ринку азартних ігор з боку російських компаній.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?