У Раді визначилися зі штрафами за продаж ліків дітям
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді визначилися зі штрафами за продаж ліків дітям

У Раді визначилися зі штрафами за продаж ліків дітям
Джерело:  online.ua

Комітет з питань правоохоронної діяльності Верховної Ради схвалив законопроєкт № 5123-1, який передбачає введення відповідальності за продаж і доставку лікарських засобів неповнолітнім особам. Він рекомендує парламенту прийняти його за основу і тим самим затвердити штрафи за продаж ліків дітям до 14 років. Штрафи передбачені в розмірі від 400 до 800 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - це 6800 - 13600 гривень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний портал ВРУ.

"На думку Комітету, встановлення розмірів штрафів за адміністративні правопорушення, передбачено законопроектами, має виходити з принципу системності і відповідності адміністративного стягнення рівнем поширеності та ступеня суспільної шкідливості скоєних діянь, інших негативних наслідків, які вони завдають правам і свободам громадян і встановленому порядку управління. В Загалом, Комітет дійшов висновку, що проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за реалізацію (відпуск) лікарських засобів малолітнім особам №5123-1 більш комплексно регулює правові та організаційні засади регулювання в сфері боротьби з неконтрольованим зловживанням лікарськими засобами малолітніми особами та більш виваженим як змістовно, так і термінологічно ", - уточнили в комітеті.

Як відомо, у зв'язку з ростом числа спроб дитячих самогубств парламентський комітет з питань здоров'я нації ініціює два законопроєкти, які повинні заборонити продаж ліків дітям до 14 років. Один з них передбачає повну заборону продажу ліків дітям до 14 років, а інший введення адміністративної відповідальності за порушення цієї заборони.

Нагадаємо, в лютому в місті Боярка Київської області через отруєння спазмолитиками померла семикласниця. Загибла школярка разом з подругою випила в школі 40 таблеток лікарського препарату, який купила в аптеці. Схожий інцидент стався і в Умані Черкаської області - дві восьмикласниці випили меншу дозу спазмолитических таблеток, завдяки чому медикам вдалося їх врятувати.

Правоохоронці та уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба вважають, що отруєння дітей ліками пов'язано з небезпечними "іграми" в інтернеті. Вони закликали українців говорити з дітьми про небезпеку в мережі і нагадувати їм основні правила користування інтернетом, а саме не спілкуватися з незнайомцями і не повторювати ніякі дії, які пропонують дітям незнайомі люди.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Раді попередньо схвалили законопроєкт про заборону продажу ліків дітям.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?