У Раді заблокували підписання закону про ринок землі - що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

У Раді заблокували підписання закону про ринок землі - що відбувається

У Раді заблокували підписання закону про ринок землі - що відбувається
Джерело:  online.ua

31 березня в українському парламенті несподівано заблокували підписання законопроєкту про ринок землі, схваленого парламентом вночі цього ж дня. Це пов'язано з тим, що на сайті Верховної Ради були оприлюднені 2 проєкти постанов - до їх розгляду підписувати законопроєкт забороняється. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ВРУ.

Так, на сайті Верховної Ради опубліковані 2 проєкти постанов:

  • №2178-10-П – проєкт постанови про скасування рішення Верховної Ради України від 31 березня 2020 року про прийняття в цілому як закону проєкту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення".

  • №2178-10-П1 – проєкт постанови про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття в другому читанні та в цілому як закон проєкту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення".

Варто звернути увагу на те, що автори постанов – двоє позафракційних народних обранців Антон Поляков та Оксана Савчук. Як вже було сказано, до розгляду цих постанов підписання законопроєкту про ринок землі заблоковане як для спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова, так і для глави держави Володимира Зеленського.

За словами депутата Полякова (якого раніше виключили з партії "Слуга народу"), в ході ухвалення Радою данного рішення було допущено порушення ряду вимог Конституції України та регламенту парламентущодо процедури прийняття парламентом законів. Зазначимо, що супровідні документи до проєкту постанови авторства Савчук поки відсутні.

Нагадаємо, що 31 березня український парламент ухвалив закон про обіг земель сільськогосподарського призначення. Це рішення підтримали 259 народних обранців. Що важливо розуміти, документ передбачає скасування з другого півріччя 2021 року дії мораторію на продаж аграрної землі.

Раніше ONLINE.UA розповідав все, що потрібно знати про відкриття ринку землі та чому ухвалений закон є важливим для майбутнього України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?