У Раді закликали вилучати майно бізнесу за невмотивоване підвищення цін
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Раді закликали вилучати майно бізнесу за невмотивоване підвищення цін

У Раді закликали вилучати майно бізнесу за невмотивоване підвищення цін
Джерело:  online.ua

Народний обранець Данило Гетманцев озвучив пропозицію розглянути можливість вилучення майна тих представників бізнесу, які під час воєнного стану суттєво та невмотивовано підвищують ціни на послуги з проживання, транспортування та на низку товарів.

Джерело: Фейсбук-сторінка Данила Гетманцева

Гетманцев поскаржився на невмотивоване підвищення цін

За словами очільника комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики, він вважає таку діяльність не бізнесом, а мародерством. Саме тому політик закликав Кабмін і військове керівництво розглянути його пропозицію та вжити негайних заходів.

Щодо інформації про суттєве (кратне) економічно не мотивоване підвищення цін на послуги з проживання, транспортування та деяких товарів окремими ділками в різних регіонах України, які намагаються отримати надприбутки на горі співгромадян, вважаю, що така поведінка є достатньою підставою для вилучення коштів такої діяльності на користь Української армії відповідно до законів воєнного часу, – наголосив нардеп.

Що важливо знати про державне регулювання цін

Як уже згадувалося раніше, ОВА спільно з Нацполіцією будуть контролювати ціни на товари першої необхідності.

Насамперед йдеться про борошно, макаронні вироби, хліб, м'ясо, молоко тощо. Окрім того, Кабмін узгодив повне скасування податку на додану вартість та акцизу на пальне – бензин та дизель.

Щоб не було дефіциту пального в країні, щоб ціни були стабільними, – наголосив Володимир Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?