У Раді знайшли інноваційний спосіб поповнити бюджет України
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Раді знайшли інноваційний спосіб поповнити бюджет України

У Раді знайшли інноваційний спосіб поповнити бюджет України
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Верховна Рада України зареєструвала законопроєкт №4245, який пов'язаний з діяльністю закордонних спеціалістів галузі IT. Ініціатива вносить поправки у Бюджетний кодекс про механізм е-резидентства, той передбачає пільгові податки на прибуток у 5%. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт парламенту та Інтерфакс-Україна.

Авторами стали низка народних депутатів, серед яких Ярослав Железняк, Данило Гетманцев, Володимир Цабаль, Кіра Рудик, Галина Васильченко.

"Проєктом змін пропонується створити правове поле для залучення іноземних працівників, як електронних резидентів — платників податків в Україні без фізичного перебування на території нашої держави... Це дозволить іноземцям та особам без громадянства, які набули статусу електронного резидента, здійснювати підприємницьку діяльність та сплачувати податки в Україні без залишення країни проживання (перебування)", - говориться у пояснювальній записці.

Головну мету такого законопроєкту також підтвердили безпосередньо розробники акту.

"Ідея проста. Якщо ти "айтішник" з Індії, Китаю, Пакистану, Німеччини або, навіть, Білорусі, то ти, перебуваючи в своїй країні, можеш стати електронним резидентом, тобто електронним платником податків. І для цього ти будеш платити лише один простий податок - 5%, який платять наші ФОП з обороту", - пояснив Железняк.

Він додав, це надасть українському бюджету додаткові фінансові ресурси.

"Ця пропозиція, можливо, не буде так цікава для США або ЄС, але точно буде цікавою іншим країнам, особливо з Азії, Сходу, у яких не найкраща репутація і більш складне податкове законодавство порівняно з українським", - резюмував депутат.

Як повідомляв ONLINE.UA, Міністерство закордонних справ Білорусі вручило ноту послу України Ігорю Кизиму через указ президента України про залучення білоруських ІТ-фахівців. Варто звернути увагу на те, що режим скандального політика у своєму стилі поскаржився на "порушення загальноприйнятих правових норм", оскільки, за словами офіційного Мінська, указ "поширює свою дію винятково на громадян сусідньої держави".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?