У Раді знову зірвалося резонансне голосування
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді знову зірвалося резонансне голосування

У Раді знову зірвалося резонансне голосування
Джерело:  online.ua

Верховна Рада України провалила голосування про призначення аудитора Національного антикорупційного бюро: рішення підтримали 200 депутатів при 226 необхідних.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на 112.ua.
"Рішення не прийнято. Я даю доручення комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції доопрацювати це питання і внести на розгляд ВР", - заявив спікер парламенту Андрій Парубій.
Раніше в ході рейтингового голосування кандидатуру американця Роберта Сторча підтримали 178 депутатів, а британця Найджела Брауна - 202 депутати.
Читайте також: НАБУ моєї мрії: соцмережі розвеселили "антикорупційні" фотожаби

Раніше профільний комітет рекомендував підтримати кандидатуру Роберта Сторча, пізніше головою фракції БПП Ігорем Гринівим була представлена ​​кандидатура Брауна.
У свою чергу антикорупційний комітет провів екстрене засідання і запропонував для голосування дві кандидатури, однак питання так і не змогли включити до порядку денного.
"Я провів з цього питання юридичну повну довідку, є рішення комітету, воно представлено згідно з порядком і тільки за рішенням комітету воно розглядається", - заявив спікер, додавши, що рішення комітету, прийняте без його глави і в терміновому порядку, є правомочним.
Тим часом глава антикорупційного комітету Єгор Соболєв заявив, що готовий знову зібрати комітет для розгляду цього питання.
"Зараз мова йде не про Сторча і не про Брауна. Якщо це викликає таке шахрайство, таке маніпулювання процедурами, давайте почнемо діяти по-нормальному, як ми не раз тут діяли. Я готовий знову збирати наш комітет з протидії корупції для того, щоб з самого початку обговорити і винести рекомендації для ВР", - заявив Соболєв.
Також Соболєв попередив колег, що до Ради вже їде АвтоМайдан.
"За цим рішенням зараз стежать дуже багато громадян. До парламенту вже їде АвтоМайдан. До парламенту вже збираються люди, які стурбовані спробою поставити під загрозу незалежність антикорупційного бюро. Вас втягують в угоду. Ви прекрасно розумієте, що не було рішення комітету", - заявив він.
Відзначимо, що, за законодавством, НАБУ має проходити незалежну оцінку (аудит), який проводить комісія зовнішнього контролю в складі трьох осіб, представлених президентом України, Верховною Радою і Кабінетом міністрів.
Член комісії повинен мати значний досвід роботи в органах попереднього розслідування, прокуратури, судах, за кордоном або міжнародних організаціях і володіти необхідними знаннями та навичками для проведення аудиту
Як повідомляв ONLINE.UA, 21 березня Верховна Рада розглядала питання про призначення аудитора НАБУ, при заблокованій парламентській трибуні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?