У Раді з’явився проект постанови з датою інавгурації Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді з’явився проект постанови з датою інавгурації Зеленського

У Раді з’явився проект постанови з датою інавгурації Зеленського
Джерело:  online.ua

На сайті Верховної Ради опубліковано проект постанови, в якому визначено точну дату інавгурації нового президента Володимира Зеленського. Як повідомляє ONLINE.UA, документ був поданий позафракційним депутатом Сергієм Міщенко.

В проекті постанови, який зареєстровано за номером 10270, пропонується провести церемонію прийняття присяги нового глави держави у неділю, 19 травня.

Пропозиція депутата Міщенка вже знайшла відгук серед представників парламентської більшості. Народний депутат Віталій Курило (фракція БПП) вважає дату 19 травня абсолютно нереальною для проведення інавгурації новообраного президента. Про це він заявив у вчорашньому ефірі на телеканалі «Прямий».

На думку депутата з фракції Порошенка, оптимальною датою для прийняття присяги глави держави буде п’ятниця, 31 травня. Поспішати не треба, оскільки закордонні гості ще не встигнуть прилетіти на інавгурацію.

Нагадаємо, що в команді новообраного президента ще не знають, коли пройде церемонія прийняття присяги, але пообіцяли приготувати сюрпризи та «фішечки».

За інформацією ONLINE.UA, від дати інавгурації залежить, чи матиме Володимир Зеленський законні повноваження розпустити Верховну Ради, чи ні. Якщо президент вступить на посаду до 27 травня, теоретично він має право видати указ про достроковий розпуск парламенту. Тоді вибори пройдуть не 27 жовтня, а 27 липня цього року.

Якщо ж інавгурація відбудеться після 27 травня, то президент навряд чи наважиться видати указ про дострокове припинення повноважень Ради, оскільки його можуть оскаржити в Конституційному суді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?