У РФ почали випробування підводного ядерного апарату "Посейдон", яким раніше хвалився Путін
Категорія
Світ
Дата публікації

У РФ почали випробування підводного ядерного апарату "Посейдон", яким раніше хвалився Путін

У РФ почали випробування підводного ядерного апарату "Посейдон", яким раніше хвалився Путін
Джерело:  online.ua

У Росії стартували підводні випробування стратегічного безпілотного апарату "Посейдон", здатного нести ядерні боєзаряди. Цією зброєю раніше хвалився президент РФ Володимир Путін в ході послання Федеральним зборам, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

В оборонно-промисловому комплексі РФ уточнили, що випробування "Посейдона" проводяться в морській акваторії, яка надійно захищена від засобів розвідки ймовірного противника.

"Ведеться підводне відпрацювання ядерної енергетичної установки безлюдного апарату "Посейдон". Однак тести проводяться поки в рамках дослідно-конструкторських робіт, а не повноцінних ходових випробувань", - уточнило джерело.

У російському оборонно-промисловому комплексі підкреслили, що в якості носія "Посейдона" використовується один з атомних підводних човнів ВМФ. Роботи по апарату включені до держпрограми озброєння РФ на 2018-2027 роки - до кінця дії програми "Посейдон" повинен бути переданий ВМФ.

Нагадаємо, Путін, вихваляючись "Посейдоном", розповідав, що безпілотний підводний апарат з ядерною енергетичною установкою буде здатний знищувати об'єкти інфраструктури супротивника, авіаносні угруповання і так далі. Зокрема, створюваний в Росії "Посейдон" буде здатний нести ядерну бойову частину потужністю до двох мегатонн для знищення військово-морських баз противника.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в США військово-повітряні сили провели випробування вдосконаленої версії найпотужнішої неядерної авіабомби GBU-57 Massive Ordnance Penetrator (MOP).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?