У РФ пояснили провал путінського проекту "Новоросія"
Категорія
Політика
Дата публікації

У РФ пояснили провал путінського проекту "Новоросія"

У РФ пояснили провал путінського проекту "Новоросія"
Джерело:  online.ua

У Росії пояснили, чому провалився план із захоплення півдня і сходу України під назвою "Новоросія".
Про це розповів російський публіцист, журналіст і кандидат психологічних наук Леонід Радзіховський, передає ONLINE.UA з посиланням на Обозреватель.
Російський журналіст розповів, що президент Росії Володимир Путін не зізнався б у своїй невдачі.
"У геополітичних питаннях все навпаки. Путіну це цікаво. І все дуже наочно: ось сьогодні є ДНР, а завтра немає ДНР. Якщо її немає, то Путін програв, зізнався у своїй невдачі. Він на це піти не може", - сказав Радзіховський.
"ДНР з самого початку не була потрібна Росії. А зараз - тим більше. ДНР - це гнилий зуб, осколок від проваленого проекту "Новоросія". Це як якби ви хотіли завести дитину, купили ліжечко, а дитина не народилася. І ліжечко залишилося як безглузде нагадування", - заявив журналіст.
Також Радзіховський розповів, чому кремлівська пропаганда не спрацювала.
"Проект провалився, перш за все, тому, що так звані новороси, тобто жителі Східної України, всупереч кремлівській пропаганді, дуже по-різному ставилися до цієї задумки. І більшість абсолютно не горіли бажанням від'єднуватися від України. Крим горів таким бажанням. А більшість районів Східної України - ні. Відділення означало б громадянську війну і чортзна-що", - повідомив він.
"До того ж, Європа виявила хоча і мляву, але все ж негативну реакцію. Більш негативну, ніж думав Путін. Тому проект швидко провалився. Путін злякався брати силою Східну Україну. Але осколок від проекту залишився. Він пожирає гроші. Порівняно невеликі - копійки. Однак санкції сьогодні для Росії вкрай неприємні", - резюмував публіцист.
Як повідомляв ONLINE.UA, через «русскую весну» в Україні порівняли Росію з наркоманом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?