У РФ відмовилися розсекретити відомості про роботу НКВС
Категорія
Культура
Дата публікації

У РФ відмовилися розсекретити відомості про роботу НКВС

У РФ відмовилися розсекретити відомості про роботу НКВС
Джерело:  Meduza

Міжвідомча комісія РФ із захисту державної таємниці продовжила термін секретності безлічі відомостей з архівів ВНК-НКВС-КДБ за період з 1917 по 1991 роки до 2044 року, незважаючи на звернення 60000 росіян розсекретити документи, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Медуза.
У комісії заявили, що відомості про методи роботи, як і раніше, зберігають актуальність. При цьому у відповіді комісії, яку опублікував один із адвокатів з команди юристів "Команда 29" говориться, що відомості про масові репресії (у тому числі розпорядження про розстріли) не є секретними.
У березня 2014-го комісія з держтаємниці РФ продовжила термін засекречування документів з архівів радянських органів держбезпеки на 30 років. На сайті Change.org петиція за розсекречення архівів зібрала 60000 підписів.
"Команда 29" домагається розсекречення відомостей з архівів ВНК-НКВС-КДБ. Зараз ФСБ РФ відмовляється розсекретити лист глави НКВС СРСР Миколи Єжова, який дав початок справі "харбінців" (репресіям піддалися близько 30000 осіб).
Цей лист вже розсекречено в Україні. Лист явним чином відноситься до масових репресій (інформація про які повинна бути відкрита за указом президента 1992 року), але не розсекречують його на підставі висновку комісії з держтаємниці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?