У РФ закінчуються "шахеди", що там по Потьомкінському та ще більше "бавовни" — головні новини на online.ua
Категорія
Україна
Дата публікації

У РФ закінчуються "шахеди", що там по Потьомкінському та ще більше "бавовни" — головні новини на online.ua

У РФ закінчуються "шахеди", що там по Потьомкінському та ще більше "бавовни" — головні новини на online.ua
Джерело:  online.ua

У армії РФ закінчуються іранські дрони-камікадзе "Шахеди", у мережі поширили фейк про деокупацію острова Великий Потьомкінський на Херсонщині, а глава ГУР Міноборони України Кирило Буданов пообіцяв ще більше ударів по території РФ — читайте та дивіться найважливіші новини від команди online.ua.

Джерело: ютуб-канал online.ua

У окупантів закінчуються іранські дрони-камікадзе

Російські терористи використали близько 660 іранських «шахедів». Про це в інтерв’ю "РБК Україна" повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький. Коментуючи питання щодо запуску дронів роями, він зауважив, що масований рій дронів спрямований на те, щоб прорвати нашу систему ППО і влучити в об'єкти. Якщо запускати малу кількість – 5-10 – не буде такого ефекту.

У них реально є проблеми з арсеналом, зокрема і з безпілотниками. Станом на сьогодні вони використали приблизно 660 дронів. За контрактом передбачено 1 750. Потрібен час для їх доставки та підготовки. Протягом останніх днів вони застосували велику кількість, а ці запаси необхідно поповнювати. За нашими даними, зараз у них буде чергова партія поставки. Скільки це буде – будемо ще уточнювати. Як правило, до цього вони завозили партіями 250-300 штук. Подивимося, як буде цього разу, – розповів Вадим Скібіцький.

У мережі поширили фейк про звільнення острова Великий Потьомкінський

2 січня у медіа почали розповсюджувати новий фейк. ЗМІ інформували про звільнення острову Великий Потьомкінський, що на Херсонщині, з посиланням на депутата "Європейської Солідарності" Олексія Гончаренка.

Справа в тому, що Гончаренко опублікував у своїх соцмережах відео звільнення острову, яке підписав: «ЗСУ звільнили острів Великий Потьомкінський», але речниця Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк спростувала цю заяву, та додала, що говорити про звільнення острова зарано.

Встановлення прапора – це сигнал для ворога, що ми працюємо, що земля наша, що це все Україна. І також це нагадування їм про незворотність тих процесів, які ми запланували. Але говорити про звільнення ще зарано, – сказала вона.

Гуменюк застерегла, що подібні заяви про звільнення територій "можуть дуже суттєво вплинути на розвиток подальшої військової операції".

Росія продовжує процес підготовки до наступного ракетного обстрілу

Росія планує і надалі обстрілювати Україну. У Повітряних силах ЗСУ не відкидають підготовки Росією нового масованого удару по Україні напередодні Різдва 7 січня, яке святкує частина українців. Про ймовірність атаки повідомив речник командування Юрій Ігнат в етері національного телемарафону.

Речник Повітряних сил ЗСУ наголосив, що росіяни не змінили своїх загарбницьких намірів щодо України і зараз йдеться про їхнє виживання.

Очікуйте нових ударів "все глибше і глибше" по Росії — Буданов в інтерв'ю ABC News

Голова української розвідки Кирило Буданов озвучив прогноз, що удари по території Російської Федерації надалі будуть ставати "дедалі глибшими". Він також додав, що зможе прокоментувати причетність чи непричетність України до цих подій лише після закінчення війни.

Також голова ГУР відповів на запитання журналіста щодо можливих ударів по території окупованого Криму.

Крим – це українська територія, ми можемо застосувати на своїй території будь-яку зброю, — наголосив Кирило Буданов

Підписуйтесь, тисніть на дзвіночок, щоб слідкувати за новими випусками на ютуб-каналі online.ua.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?