У Росії дали прогноз про "угоду" Путіна і Трампа щодо України
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії дали прогноз про "угоду" Путіна і Трампа щодо України

У Росії дали прогноз про "угоду" Путіна і Трампа щодо України
Джерело:  online.ua

Президент США Дональд Трамп може віддати Україну президенту Росії Володимиру Путіну в обмін на спільну боротьбу проти Китаю і Ірану, але в Кремлі навряд чи погодяться на такий варіант.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA сказав російський опозиційний політик Леонід Гозман.
На думку російського опозиціонера, у американського президента будуть спроби домовитися з Кремлем.
"Зрозуміло, що це буде складніше, ніж мріють в Москві. Але проблема - в уже згадуваній необхідності ворога. Україна - недостатній ворог. Пояснити тільки "бандерівцями" всі наші проблеми не вийде. Суспільство досить расистське, українців не надто поважають - вашими діями пояснювати всі наші неприємності складно. У цьому сенсі два гідних ворога - Китай і США. Сваритися з Китаєм - самогубство. Залишаються Штати. Крім того, Росія не може нічого запропонувати Дональду Трампу. Він з його ізоляціоністською ідеологією цілком міг би сказати: Володя, ти на пострадянському просторі роби, що хочеш!" - сказав Гозман.
Читайте також: The New York Times назвала п'ять причин любові Трампа до Росії Путіна
Російський політик переконаний, що Дональду Трампу наплювати на долю України.
"Але Трамп не віддаватиме Україну за так. Трамп скаже: окей, ти хочеш, а я що отримаю? Що може Росія запропонувати Дональду Трампу? Боротьбу проти Китаю. Кремль на це не піде. Другий варіант: дружити проти Ірану. Трамп назвав Іран "терористичною державою номер один". Але Кремлю важко посваритися з Іраном, тому що Іран і "Хезболла" - союзники РФ в Сирії. Що ще хоче Трамп? Боротися з радикальним ісламом, проти зовсім відморожених хлопців, яких він обіцяв знищити. Я особисто підтримую цю мету. Але авіаударів по Сирії недостатньо. Потрібна наземна операція. Наземну операцію сьогодні проводять Корпус вартових ісламської революції і "Хезболла" - іранські збройні сили", - зазначив він.
За його словами, Трамп міг би попросити у Путіна наземні війська в Сирії.
"Трампу це потрібно, щоб не гинули американці. У Путіна руки вільніші, до цього часу у нас невідомо про втрати на Донбасі і в Сирії, але у Путіна теж є обмеження. Поки він воює "малою кров'ю", то це все підтримується. Ось я як москвич не знаю жодної сім'ї, яка б втратила в Сирії або Україні сина. Але якщо виникне ситуація другої половини війни в Афганістані або Першої війни в Чечні, коли втрати з категорії "мало" переходять в категорію "багато" - на це Путін не може піти", - додав Гозман.
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Путін не тільки не хоче, але і не може повернути Крим Україні - російський опозиціонер Гозман.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?