У Росії дізналися деталі "інформаційної атаки" проти Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії дізналися деталі "інформаційної атаки" проти Путіна

У Росії дізналися деталі "інформаційної атаки" проти Путіна

Російські журналісти розкрили кілька фактів з біографії відомого віолончеліста Сергія Ролдугіна, хрещеного батька дочки Володимира Путіна і друга його молодості, який за словами прес-секретаря Кремля Дмитра Пєскова, стоїть у центрі "чергового інформаційного вкидання" проти президента Росії.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані  РБК.


Ролдугін і Путін майже ровесники (65 і 64 роки відповідно). З Путіним музиканта познайомив його старший брат Євген, який навчався разом з майбутнім президентом Росії в Червонопрапорному інституті КДБ (Путін закінчив його в 1985 році). Як друг Путіна, Ролдугін став хрещеним батьком його старшої дочки Марії. Варто відзначити, що Євген Ролдугін, повний тезка брата Сергія, зазначений на офіційному сайті «Газпрому» як директор представництва компанії в Ризі.


У 1980 році Ролдугін отримав бронзову медаль на Міжнародному конкурсі віолончелістів «Празька весна». З 1984 по 2003 рік, судячи з біографії на сайті Санкт-Петербурзької консерваторії, був першим солістом-концертмейстером групи віолончелей оркестру Маріїнського театру. У 2002 році Ролдугін став проректором з наукової роботи Санкт-Петербурзької консерваторії, а в 2003-му став ректором, однак у листопаді 2004 залишив цей пост.


У 2005 році Ролдугін подав Путіну ідею будівництва петербурзького Будинку музики. У тому ж році Міністерство культури передало Будинку музики будівлю палацу великого князя Олексія Олександровича на набережній річки Мойки, а реставрували палац на кошти благодійного фонду «Костянтинівський» та з коштів міського бюджету, що вклав в нього 800 млн рублів. У 2008 році Путін побував на відкритті відреставрованого Будинку музики.


Ролдугін - не тільки друг президента Росії, він пов'язаний бізнесом з багатьма іншими пітерськими знайомими Путіна, серед яких юрист Микола Єгоров, який дав старт політичній кар'єрі російського лідера, акціонери банку "Росія" Юрій Ковальчук, Геннадій Тимченко, Микола Шамалов, Олексій Мордашов та інші. До речі, цей банк потрапив під санкції США в 2014 році, а адміністрація Барака Обами називає його «особистим банком для вузького кола» наближених до Путіна людей.


Крім того, як з'ясували журналісти, Ролдугіну разом з партнером по некомерційному партнерству «Підтримка дитячого спорту» Владиславом Копиловим з листопада 2005 року в рівних частках належала компанія «Прибой», а з листопада 2009-го по листопад 2012 року партнери значилися співзасновниками компанії «Волна». Компанії контролювали «Радіо Балтика», телеканал «100 ТБ» (зараз «Life 78»), газети «Нєвскоє врємя», «Смєна», «Вєчєрній Пєтєрбург» і Балтійське інформаційне агентство.


Хоча компанію «Прибой» ліквідували в жовтні 2015 року, вона до цих пір числиться засновником некомерційної організації «Фонд розвитку і підтримки засобів масової інформації» (нові засновники фонду в базах даних поки не відображені). Цьому фонду належить 10,8% у футбольному клубі «Зеніт».


Раніше повідомлялося, що російські журналісти дізналися, що  серед перших офіційних власників землі і нерухомості в окупованому Криму виявилися компанії, пов'язані з українськими олігархами , серед яких бізнесмен Рінат Ахметов і кум президента Росії Володимира Путіна Віктор Медведчук.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?