Путін має власну секретну залізницю – ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін має власну секретну залізницю – ЗМІ

Путін має власну секретну залізницю – ЗМІ
Джерело:  online.ua

Для російського диктатора Володимира Путіна у РФ побудували секретну залізницю і мережу станцій до його резиденцій. Це стало відомо після того, як з'явилася інформація, що очільник Кремля їздить по країні на власному бронепоїзді.

Джерело: видання  "Проект"

Путін має власну секретну залізницю: що відомо

Як вдалося дізнатися під час розслідування, до всіх основних резиденцій російського диктатора підвели залізничні гілки, а поруч збудували секретні станції.

Що важливо розуміти, президент РФ дійсно останнім часом став частіше користуватися поїздом, а не літаком.

На території Валдайського національного парку під охороною знаходиться залізнична станція з вертолітним майданчиком поруч із селом Довгі Бороди - це найближчий населений пункт до улюбленої Путіним валдайської резиденції. Троє місцевих жителів повідомили виданню, що станцію і спеціальну залізничну гілку до неї побудовано тільки для глави держави, - йдеться в матеріалі.

Також вдалося дізнатися, що станція в Ново-Огарьово була побудована 8 років тому й знаходиться за 400 метрів від резиденції президента РФ в Московській області.

За словами розслідувачів, сама спецстанція розрахована на невелику кількість вагонів і прихована за високим парканом, на якому через кожні 10 метрів встановлено камери спостереження.

Для зупинки поїзда біля сочинської резиденції "Бочаров ручей" у 2017 році з'явилася платформа і нова тупикова залізнична гілка, схована від колій, якими ходять електрички, високим парканом. Спецпоїзд президента не раз потрапляв в об'єктив трейнспоттерів і працівників залізниці. Наприклад, у листопаді 2018 року або у квітні 2020 року, - пишуть розслідувачі.

 Що відомо про бронепоїзд Путіна

13 лютого стало відомо, що очільник Кремля дедалі частіше для далеких переїздів до своїх резиденцій почав використовувати бронепоїзд, на який він пересів ще навесні 2021 року.

Ймовірно, це бронепоїзд Путіна (фото - скриншот відео)

На переконання розслідувачів "Центру "Досьє", російський диктатор наразі віддає перевагу бронепоїзду з міркувань безпеки.

Що важливо розуміти, на відміну від літаків, поїзд складніше відстежити, бо сервісів для трекінгу пасажирських потягів у режимі реального часу немає.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?