У Росії докладно розкрили плани Путіна щодо України
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії докладно розкрили плани Путіна щодо України

У Росії докладно розкрили плани Путіна щодо України
Джерело:  online.ua

Російський історик і політолог Олександр Ситін вважає, що президент Росії Володимир Путін продовжить тиснути на Україну, маніпулюючи країнами-учасниками нормандського формату.
Про це він розповів у інтерв'ю ONLINE.UA.
Перед самітом G20 в Китаї Ситін висловив припущення, що російський президент спробує "натиснути на Україну руками країн-членів нормандського формату".
"Кремль хоче одностороннього виконання Україною Мінських угод, хоче зняття санкцій. Думаю, все це закінчиться невдачею. Неодноразово говорив і писав про те, що Мінський формат не має майбутнього, це політичний глухий кут. Цей формат повинен бути замінений, умовно скажемо, Будапештським форматом, заснованим на принципах ОБСЄ. Це велике спеціальне питання, що вимагає великої експертної, політичної, дипломатичної роботи. Росії така зміна формату невигідна, а Захід буде "товктися" на вузькому тупиковому майданчику нормандського формату і Мінських угод до тих пір, поки не усвідомить, що конфлікт на Донбасі - це не громадянська війна і навіть не локальний конфлікт, а фактор дестабілізації всієї (навіть не тільки Східної) Європи", - зазначив політолог.
За його словами, геополітичний розклад, який обрав Путін, приведе Росію до катастрофи.
"Забезпечення європейської безпеки лежить через зовсім інші політичні рішення, які не мають з Мінським форматом нічого спільного. Кремль же не може і не буде змінювати існуючий геополітичний розклад, який він для себе сам створив, і з яким він пов'язує саме своє існування, так само, як і існування Росії. В кінцевому підсумку, це шлях до катастрофи", - сказав Ситін.
Він також поділився думкою, що далі відбуватиметься на Донбасі.
"Росія продовжить політику шантажу, який є і залишиться основою її міжнародної політики", - заявив політолог.
Більше читайте в интерв'ю Олександра Ситіна ONLINE.UA: Путін всіх дратуватиме і погрожуватиме військами не тільки Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?