У Росії два роки намагалися заблокувати Telegram. Після провалу Роскомнагляд завів там канал
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії два роки намагалися заблокувати Telegram. Після провалу Роскомнагляд завів там канал

У Росії два роки намагалися заблокувати Telegram. Після провалу Роскомнагляд завів там канал
Джерело:  online.ua

З 2018 року в Росії намагалися заблокувати Telegram через те, що засновник месенджера Павло Дуров відмовився надати ФСБ ключі для дешифрування повідомлень користувачів. Протягом двох років Роскомнагляд вів безуспішну війну з Дуровим і росіянами, які благополучно обходили всі блокування і продовжували користуватися месенджером. Влітку цього року російська влада визнала поразку в боротьбі з Telegram і офіційно розблокувала месенджер в Росії. А напередодні Роскомнагляд і зовсім вирішив завести там канал, щоб росіянам було зручніше читати новину наглядового відомства. Росіяни після цього рішення назвали російську владу "клоунами" і зажадали повернути в бюджет величезні гроші, які були витрачені на безуспішне блокування месенджера, передає ONLINE.UA.

"Клоуни дикі; Депресія, усвідомлення, прийняття; Великий начальник підказав багатоходівку. Впроваджуються; У наших чинуш в ДНК програма, спочатку робити а потім думати; Я б на місці Дурова їх там забанив. Не зі зла, але з припискою" За тероризм" ; Вони самі і їхні ідейні натхненники -клоунада! Над ними сміються, а вони від важливості щоки раздувають. Справжнє обличя влади, що ні дурість і брехня, то це наша влада; Дeбілов багато у владі. Роскомнагляд - їх головне місце базування; Зсередини вирішили діяти ?; Ось ця проста річ показує що у нас за держава, нічого не можуть, нічого не вміють, окрім того що стригти гроші у пенсіонерів і у жителів країни! ", - коментують в соцмережах росіяни рішення Роскомнагляду.

Але на вирішенні завести канал в Telegram Роскомнагляд не зупинився. У наглядовому відомстві тепер вирішили направити свої сили проти YouTube. Там "рекомендували" російським ЗМІ і інформаційним ресурсам розміщувати відеоматеріали на платформах російських інтернет-компаній, що володіють розвиненими розподіленими мережами доставки контенту заради "збереження можливості надійного і швидкого доступу до контенту". Такі "рекомендації" наглядове відомство РФ дало після того, як не тільки YouTube, але і Facebook та Twitter почали блокувати дезінформацію російських пропагандистів на своїх майданчиках.

"Раз відключити не виходить, треба рекомендувати ...; Генетично незнищенне чекістське мислення. Тьма безпросвітна; В Росії немає Засобів Масової Інформації, а замість них Засоби Масової Дезінформації, тому і блокують недостовірний контент ..; Спочатку в Росії рекомендують, а потім будуть за невиконання рекомендації садити в тюрму! ", - обурені росіяни позицією російської влади.

Нагадаємо, блокування Telegram в Росії тривало з квітня 2018 року. Роскомнагляд пояснював це відмовою месенджера надавати ФСБ ключі дешифрування повідомлень користувачів. При цьому у багатьох користувачів в Росії Telegram працював, а замість месенджера Роскомнагляд блокував інші IP-адреси. Визнавши неможливість блокування Telegram в РФ месенджер на офіційному рівні розблокували. При цьому влада РФ запевнила, що засновники месенджера "активно співпрацюють" в областях боротьби з тероризмом і розповсюдженням наркотиків.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що росіяни висміяли нове рішення Кремля розблокувати Telegram.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?