У Росії голодують шахтарі: в Україні нагадали їм 2014-й і показали драматичне відео
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії голодують шахтарі: в Україні нагадали їм 2014-й і показали драматичне відео

У Росії голодують шахтарі: в Україні нагадали їм 2014-й і показали драматичне відео
Джерело:  РІА Новини

У Ростовській області РФ шахтарі ГК "Кінгкоул" оголосили голодування через борги із зарплати, загальна сума яких перевищує 300 мільйонів рублів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.
"З сьогоднішнього дня (з 22 серпня) шахтарі почали голодування, вони вимагають виплатити їм заробітну плату з травня 2015 по цей час, загалом понад 300 мільйонів рублів. Офіційно в голодуванні бере участь 61 осіб, але загалом більше ста працівників чекають виплат зарплати. Як прописано в законі про банкрутство, виплати зроблять, коли буде реалізовано майно. Чи вистачить цієї суми на виплату зарплати працівникам, поки незрозуміло", - сказав завідувач організаційним відділом Гуковського територіального комітету Російської профспілки вугільників (Росуглепроф) Юрій Чебураков.
За його словами, наразі жодна шахта, що входить до ГК "Кінгкоул" ("Алмазна", "Ростовська", "Гуковська", "Замчаловська"), не працює, на шахтах впроваджено конкурсне управління. Як повідомило агентству джерело, знайоме з ситуацією, поки немає покупця, готового викупити майно компаній.
В Україні російським шахтарям нагадали, як вони в 2014 році спокійно спостерігали за обстрілом з Градів території Донбасу.
"2 роки тому шахтарі Гукового спокійно спостерігали, як Раша обстрілює Україну. А зараз вони страйкують? Ну-ну...", - написав користувач Twitter Шкварки News.


Як повідомляв ONLINE.UA, в окупованому Донецьку водії мікроавтобусів на деяких міських маршрутах почали страйк.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?