У Росії хочуть заборонити фрілансерам виїзд за кордон
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії хочуть заборонити фрілансерам виїзд за кордон

У Росії хочуть заборонити фрілансерам виїзд за кордон

Голова комітету Ради Федерації РФ з соціальної політики Валерій Рязанський заявив, що громадян, які займаються неофіційною трудовою діяльністю, можуть позбавити можливості виїзду за кордон.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Российскую газету.

За словами Рязанського, за дітей, студентів, інвалідів, пенсіонерів гроші у Фонд обов'язкового медичного страхування перераховують регіональні бюджети, але є й "інші категорії громадян", куди і потрапляють самозайняті громадяни.

"Можливо, буде визначено, що якщо люди, отримуючи дохід, так і не легалізують свої взаємовідносини з державою, то, так, екстрену медичну допомогу вони отримають, але ось, приміром, виїхати за кордон не зможуть", — сказав він.

Читайте також: У Росії продають форму НКВС для дітей

Російський сенатор підкреслив, що так держава "буде нагадувати громадянам, що за ними накопичилися невиконані соціальні зобов'язання". За його словами, фрілансерів можуть позбавити й повноцінної пенсії, якщо у них не буде стажу та необхідних для нарахування "балів".

"Тоді чекайте, коли виповниться 65 років, і тоді держава буде їм платити мінімальну пенсію", — додав Рязанський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?