У Росії людей затримали за прапор кримських татар: з'явилося фото
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії людей затримали за прапор кримських татар: з'явилося фото

У Росії людей затримали за прапор кримських татар: з'явилося фото
Джерело:  online.ua

У Росії в Санкт-Петербурзі на мітингу під назвою «Марш проти ненависті» поліція затримала двох осіб, у яких в руках був прапор кримських татар.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Росбалт.


У двох активістів - чоловіка і жінки - в руках були прапори кримськотатарського народу, вони мали намір влаштувати серію одиночних пікетів.


При цьому російські поліцейські попросили прибрати прапори і триматися один від одного на відстані 50 метрів. На думку поліцейських, затримані порушили законодавство про проведення публічних заходів.


Також питання у поліцейських виникли до дівчини з прапором ЛГБТ-спільноти. В руках у неї був плакат з вимогою визнати вбивство російського журналіста Дмитра Цілікіна, який, як стверджується, був убитий на ґрунті гомофобії, злочином ненависті. Однак активістка показала паспорт і встала на віддалі від інших, тому її не затримали.



Як повідомляв ONLINE.UA,  заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров розповів, як в окупованому Криму дітей змусили надіти футболки навиворіт, оскільки на них був герб кримських татар.


Раніше  Верховний суд Росії заборонив Меджліс кримськотатарського народу як екстремістську організацію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?