У Росії мітингували за Україну, а нацисти кричали: "Путін": опубліковані фото
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії мітингували за Україну, а нацисти кричали: "Путін": опубліковані фото

У Росії мітингували за Україну, а нацисти кричали: "Путін": опубліковані фото
Джерело:  online.ua

З'явилися фотографії з  першотравневої ходи в Санкт-Петербурзі, через яку прийшов в лють депутат Законодавчих зборів Санкт-Петербурга Віталій Мілонов.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook громадського активіста і російського блогера Філіпа Артуа.


У культурній столиці Росії пройшла мирна хода з прапорами України, Євросоюзу, прапором Кримських татар, прапором Росії і синьо-жовтими повітряними кульками.


Блогер Філіп Артуа, який був учасником ходи, розповів, що поліція взяла в кільце активістів і заявила про те, що хода "не узгоджена".


"Повз проходили зігующі колони з відверто нацистською символікою, скандували "Путін, Батьківщина, Війна!", але це поліцію не хвилювало, це "погоджено". У підсумку нам вдалося переконати деяких полковників в наявності у нас права переміщатися по вулицях рідного міста. Ну і переміщалися, супроводжувані ротою ОМОНу", - написав активіст.


"Що характерно, коли ми дійшли до Фонтанки, нас стало вдвічі більше - люди бачачи наші прапори, розуміючи, за що ми виступаємо - йшли з нами. Природно, прибіг Мілонов з подільниками, гавкав, бризкав слиною, кидався на кульки - але говорити про це вже нудно", - додав Філіп Артуа.


Також блогер додав, що на ході побачив "у всій красі і звичайний фашизм, що марширував по місту, дбайливо взрощенний путінської владою".


"Спасибі всім, хто був з нами сьогодні, в кому нема страху, в кого живо гідність. Мені не так соромно за нашу країну, коли я вас бачу", - резюмував Філіп Артуа.


Користувачі соцмережі позитивно відгукнулися про ходу в Санкт-Петербурзі:


Лео Лаєн: "Пітер завжди був не таким як решта Росії, а тим більше не такий як Москва. Більшість народу там думає головою, а не дупою".


Марина Веліхолова: "Думаю, ця демонстрація сміливості і адекватності потрібна більше росіянам, ніж українцям, так що замість "спасибі" кажу всім вам - "Тримайтеся і не здавайтеся!"



Микола Скуридин: "Тримайтеся. Вам буде важко, як і всім, хто пливе проти течії. На провідних українських каналах вас показали, показали затримання людей з європейським та іншими прапорами. Ми бачимо вас, ми чуємо вас, з вами Україна і всі, хто бореться за свою свободу!"


Також Філіп Артуа оприлюднив фотографії ходи:



Як повідомляв ONLINE.UA,  в мережі висміяли пасхальне звернення лідера Комуністичної партії Росії Геннадія Зюганова.











Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?