У Росії нагородили винуватця міжнародного скандалу: соцмережі закипіли
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії нагородили винуватця міжнародного скандалу: соцмережі закипіли

У Росії нагородили винуватця міжнародного скандалу: соцмережі закипіли
Джерело:  online.ua

Директора центру олімпійської підготовки з легкої атлетики Білорусі Андрія Фомочкіна, який з'явився на відкритті Паралімпійських ігор в Ріо з прапором Росії, нагородили квартирою, що викликало бурхливу реакцію користувачів соцмереж.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook речника Міністерства закордонних справ Росії Марії Захарової.
Речник МЗС РФ розповіла, що їй зателефонував знайомий з проханням допомогти якомусь благодійнику подарувати Фомочкіну квартиру за те, що він проніс російський прапор на відкритті Паралімпіади, незважаючи на рішення міжнародних чиновників.
"Російський народ вразив мене в саме серце. Зізнаюся, мене не кожен день просять допомогти подарувати комусь квартиру. Всього розповідати не буду. Скажу тільки, що квартира справжня, в готовому будинку - це я, природно, особисто перевірила. А хто цей загадковий граф Монте-Крісто і як відреагує наш білоруський герой на такий подарунок, Ви дізнаєтеся завтра. Тому що сьогодні Андрій Фомочкін приїхав в Москву", - написала Захарова.



Користувачі соцмереж обурилися подібною новиною. Так Sergey Shamraev написав: "Я вважаю офіційним особам краще триматися подалі від таких "подарунків". Вважаю натуральна провокація. Патріотизм і солідарність повинні бути бездоганні. Подарунки їх тільки псують. Фомочкіну краще б відмовитися від такого подарунка, якщо він і правда робив це із солідарності. Неприваблива історія. Дуже негарна".


Cyril Wnorowski: "Квартира, потім машина ще від одного "бізнесмена-патріота", персональна пенсія... і все це за порушення правил олімпійського комітету - це нормально для суспільства, де живуть не за законами, а за поняттями!".


Юрій Кузьмичов: "Тобто більше нікому не було квартиру дарувати: багатодітній родині, сім'ї загиблого військового, сироті тощо?"


Mikhail Khlebalov: "У наявності підкуп громадянина Білорусі іноземною державою (Росією), за який цей білорус діяв проти інтересів своєї держави, команду Білорусі могли через нього зняти з Паралімпіади. Називається це зрада Батьківщині, шкода Батька його заарештувати не встиг".


Vissarion Tserakhti: "Заради сочинської олімпіади знесли житло моєї сім'ї і десятків наших побратимів по нещастю без всяких компенсацій, скориставшись неузаконеним статусом будівництва. Але нам ніхто нічого не подарував. Забрали, а не дали. У громадян Росії. А тут що за сюр? Або ми всі маримо?".


Serg Galitcin: "Один громадянин хоче подарувати іншому громадянину своє майно... І просить спікера МЗС допомогти в акті дарування? ... Це в якому дурдомі таке практикується?".


Як повідомляв ONLINE.UA, в результаті інциденту

Міжнародний паралімпійський комітет анулював акредитацію представника делегації Білорусі Артема Фомочкіна

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?