У Росії нарешті назвали терміни зустрічі щодо газу з Україною і ЄС
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Росії нарешті назвали терміни зустрічі щодо газу з Україною і ЄС

У Росії нарешті назвали терміни зустрічі щодо газу з Україною і ЄС
Джерело:  interfax.com.ua

Міністр енергетики РФ Олександр Новак заявив, що тристороння зустріч щодо газу між Росією, Україною і ЄС може пройти у другій половині листопада. Про це він повідомив, відповідаючи на питання журналістів, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Поки дата не узгоджена остаточно. Можливо, що в другій половині листопада", - сказав російський міністр.

Зазначимо, що в липні після довгої перерви представники Росії, України і Європейської комісії знову зустрілися в тристоронньому форматі, назвавши це, однак, не переговорами, а консультаціями. Головна мета консультацій - це пошук умов транзиту газу через Україну після 2019 року. Після липневої зустрічі були два раунди консультацій на рівні експертів: 12 і 26 вересня.

Нагадаємо, 18 вересня президент РФ Володимир Путін заявив, що продовження газопроводу Турецький потік може пройти через Угорщину в обхід українських територій. У свою чергу Орбан сказав, що домовився з російською стороною про постачання газу на 2020 рік.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що  Росія збереже транзит газу в Європу через Україну, незважаючи на будівництво "Північного потоку-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?