У Росії назвали причину, по якій люди масово їдуть від Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії назвали причину, по якій люди масово їдуть від Путіна

У Росії назвали причину, по якій люди масово їдуть від Путіна
Джерело:  online.ua

Відомий російський журналіст Олександр Сотник пояснив, що через розуміння, що в Росії не буде власного Майдану і режим президента РФ Володимира Путіна сам не піде, в країні почалася хвиля еміграції.


Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.


Сотник навів дані з відкритих джерел, згідно з якими, в 2013 році Росстат зафіксував рекордне зростання еміграції з Росії: в січень-серпень 2013 року виїхало 203 тис 659 осіб. У той же час, за даними американської компанії Stratfor, в 2014 році РФ покинуло 300 тисяч росіян, в 2015 - 350 тисяч.


Читайте також: Люди з оточення Путіна думають, як виїхати на Захід - російський журналіст


"І чим важча суспільна апатія, розчарування - тим більше емігрантів. Це закономірна реакція на крах надій, на розуміння того, що "в цій країні нічого нормального не буде ще довгий час". Тому люди поїхали будувати своє життя в якусь іншу, більш-менш нормальну країну, де не буде поліцейських кийків, де на бізнесмена не сфальсифікують справу і не посадять. Люди намагаються себе убезпечити, що цілком природно. Їдуть бізнесмени, інтелектуали, молоді вчені, лікарі, просто діяльні люди", - підкреслив журналіст.


Він зазначив, що фіксується також певна кількість приїжджаючих до Росії. "Приїжджають, як правило, вихідці з країн Центральної Азії. Але освітній рівень людей, які їдуть і приїжджають - різний. У цьому плані в наявності негативна селекція. На жаль, це - логічний процес в умовах "закручування політичних гайок". Люди намагаються з цієї деградуючою моделі вирватися", - резюмував Олександр Сотник.


Більше  читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Путін гарчить на цивілізацію і знає, де смерть його системи - журналіст Олександр Сотник.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?