У Росії назвали справжню причину арешту путінського міністра
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії назвали справжню причину арешту путінського міністра

У Росії назвали справжню причину арешту путінського міністра
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін дозволив провести затримання, після чого підписав указ про звільнення міністра економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєва у зв'язку з необхідністю зобразити боротьбу з корупцією перед президентськими виборами.
Таку думку російський опозиційний політик Леонід Волков висловив в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Улюкаєв - один з тих, кого прийнято називати "системними лібералами", тобто людина ліберальних поглядів, що працює на владу і у владі. Але в чому полягають і в чому проявляються ці його ліберальні погляди? Якщо дивитися на його роботу, то цього ніхто не побачить. Ймовірно, ліберальні погляди Улюкаєв залишав вдома, а на роботі, як і всі його колеги по уряду, функціонував в форматі "чего изволите". При цьому Улюкаєв не входив в найближче оточення Путіна", - розповів політик.
"Його затримання - природна історія мобілізації еліти перед новим виборчим циклом. Найкраще консолідувала б маленька переможна війна. Але воювати особливо нічим, літаки з авіаносців самі падають, тому тут ресурс вже вичерпано. Так що залишається бити своїх, щоб чужі боялися, зображати боротьбу з корупцією, порушувати резонансні справи тощо", - зазначив Улюкаєв.

Читайте також: Пу тін втопить всіх: в Росії дали сумний для країни прогноз
На його думку, президентська кампанія в Росії почалася навесні 2016 року, і думська кампанія була підготовчим етапом. "Думські вибори цікаві тільки в контексті виборів президента, відпрацювання технологій, перегляду можливих підходів. Тому йшла команда по регіонах, щоб не фальсифікували вибори", - підкреслив політик.
"Цікаво, майже одночасно з Улюкаєвим порушені справи проти двох віце-губернаторів Кемеровської області. Губернатор там одіозний - Аман Тулєєв, якого ніколи не чіпали. Він завжди забезпечував 90-відсотковий результат за владу (на виборах в Державну думу 18 вересня в Кемеровській області ЦВК РФ зафіксувала рекордну явку в 86,8% і результат "Єдиної Росії" в 77,4% голосів, тоді як по РФ офіційна явка - 47,9%, результат ЕР - 49,3%, - ONLINE.UA). Краще Тулєєва проводить вибори тільки Рамзан Кадиров. І ось тут його оточення смикають, а сам він поки йде як свідок, але в якому статусі буде далі - невідомо. Виходить, що стратегія давати голосів більше, ніж просять, не працює", - резюмував Леонід Волков.
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: У Путіна думають, як красивіше злити Донбас - російський політик.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?