У Росії обгрунтували, чому Путін - найбагатша людина в світі
Категорія
Україна
Дата публікації

У Росії обгрунтували, чому Путін - найбагатша людина в світі

У Росії обгрунтували, чому Путін - найбагатша людина в світі
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін є одним із найбагатших людей планети, і загальні його статки потрібно рахувати, враховуючи статки наближених до нього бізнесменів.
Про це в інтерв'ю для ONLINE.UA розповів російський фінансист і блогер Слава Рабинович.
Фінансист пояснив, що $2 млрд доларів віолончеліста і друга Путіна Сергія Ролдугіна, про які йде мова в документах офшорного скандалу, - це задокументований потік грошей, який пройшов через офшорні компанії Ролдугіна, обсяг руху грошових коштів, а не $2 млрд грошей Володимира Путіна, які десь є.
"Як в цьому скандалі, так і в інших, ви чули прізвища братів Ротенбергів, братів Ковальчуків, Тимченка та інші подібні прізвища. Я цих бізнесменів (які вважаються близькими до Путіна, - ONLINE.UA) не відокремлюю від віолончеліста Ролдугіна. Як віолончеліст Ролдугіна - фасад Путіна, так і всі ці люди - теж його фасади", - сказав Рабинович.
"Той же Абрамович - це теж його фасад. Компанія "Сургутнафтогаз" на 37% - теж путінський фасад. Це стосується "Газпрому" і банку "Росія". Тобто мова йде про фізосіб і юросіб, але це все фасади Путіна. Склавши все разом, можна оцінити статки Володимира Путіна", - додав він.
Також Слава Рабинович зазначив, що політтехнолог Станіслав Бєлковський вважає, що статки Путіна становлять $40 млрд, у той час як, наприклад, міжнародний фінансист і інвестор Білл Браудер називає суму в $200 млрд.
"Як би там не було, але можна стверджувати, що Путін є або найбагатшою людиною на планеті, або близько до цього. Крім частки в "Сургутнафтогаз" і "Газпромі", де вартість акцій залежна від ринку, Путін володіє грошима держави під назвою РФ і бізнесменами країни", - пояснив Рабинович.
"Ми говоримо про путінський "гаманець" Ролдугіна, але не варто забувати і про "гаманець" під прізвищем Абрамович. Наприклад, у 2005 році приватна компанія "Сибнефть" була продана державному "Газпрому" за 15 млрд доларів. Гроші, які, здавалося б, прийшли до Абрамовича, дісталися Путіну, вже точно на якусь значну частку. І разом вони кидали Березовського в цій угоді. Зробили це через компанію Абрамовича Millhouse. І Путіну сподобалось", - резюмував блогер.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: "Сцена рій в Росії йде до громадянської війни - Слава Рабинович про гроші Путіна і майбутнє Донбасу".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?