У Росії під крики про Путіна відкрили пам'ятник одному з найкривавіших царів: з'явилися фото і відео
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії під крики про Путіна відкрили пам'ятник одному з найкривавіших царів: з'явилися фото і відео

У Росії під крики про Путіна відкрили пам'ятник одному з найкривавіших царів: з'явилися фото і відео
Джерело:  online.ua

У Росії в Орлі 14 жовтня відбулося відкриття пам'ятника Івану Грозному - одному з найкривавіших тиранів російської історії, при цьому з жорстоким царем порівняли президента Росії  Володимира Путіна.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на gazeta.ru.


Відзначається, що на відкритті виступили давні фанати Івана Грозного і відомі ідеологи так званого «руського миру» - письменник Олександр Проханов і керівник руху «Суть часу» Сергій Кургінян, пропутінський байкер Олександр «Хірург» Залдостанов.


Промову виголосив також губернатор Орловської області Вадим Потомський, який порівняв в ній Івана Грозного з президентом Росії Володимиром Путіним.


«У нас великий і найпотужніший президент, який змусив весь світ поважати Росію і з нами рахуватися, як це свого часу зробив Іван Грозний. З Богом!» - заявив Потомський на відкритті пам'ятника.


Спочатку відкриття пам'ятника було призначено на 5 серпня. Однак через протест місцевих жителів час і місце установки перенесли.


В результаті пам'ятник поставили на набережній, де зливаються річки Ока і Орлик, на початку жовтня. Відкриття монумента приурочили до свята Покрови.


Іван IV на прізвисько Грозний (1530-1584) - перший цар всієї Русі. Виграв війни з Казанським і Астраханським ханством, підпорядкувавши Москві великі території. Внутрішня політика царя супроводжувалася масовими стратами.



Як повідомляв ONLINE.UA, в вересні  в США демонтували пам'ятник Леніну, який був встановлений на даху 13-поверхової будівлі на Нижньому Манхеттені в Нью-Йорку.






Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?