У Росії планували вбити українського депутата: СБУ показала фото кілерів
Категорія
Політика
Дата публікації

У Росії планували вбити українського депутата: СБУ показала фото кілерів

У Росії планували вбити українського депутата: СБУ показала фото кілерів

Служба безпеки України запобігла у Києві замаху на нардепа, який планували здійснити російські спецслужби.
Про це 21 січня на брифінгу розповів глава СБУ Василь Грицак, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Українську правду".
"Вчора співробітники СБУ викрили, задокументували і на етапі виконання запобігли замаху на життя державного діяча, народного депутата України. За нашими даними, операція з фізичної ліквідації нардепа планувалася, готувалася і контролювалася з території Росії", - сказав Грицак.

Читайте також: На нового друга Путіна скоєно замах, є поранені
За словами глави СБУ, організатор замаху - уродженець РФ 1965 року народження, який тривалий час жив на Харківщині.
"З початком військових дій на Донбасі в 2014 році він виїхав на територію ЛНР і вступив до лав незаконних воєнізованих формувань, займав там одну з середніх керівних посад, займався питаннями проведення диверсійної роботи на території України", - зазначив Грицак.
Він додав, що в даний час організатор замаху знаходиться в Росії. Для скоєння злочину він підібрав двох раніше судимих ​​українців.
"Зокрема, один з них - громадянин С. 1980 р.н. уродженець Донецької області, раніше тричі судимий, останній раз - за крадіжку, другий - громадянин Д., 1978 р.н., уродженець АР Крим, двічі судимий за розбій . Обидва виконавці відбували покарання на території Криму, після чого відбули в РФ і прибули в Україну з території Росії", - повідомив Грицак.
За даними СБУ, двоє виконавців прибули до Харкова 14 грудня 2016 року, після чого 19 грудня приїхали до Києва, де проводили протягом тижня активну розвідку і спостереження за місцями роботи та проживання нардепа, відстежували пересування нардепа.
"Звіти виконавці відправляли в РФ за допомогою закритих месенджерів, відразу після відправлення звіти віддалялися", - додав Грицак.
На скріншотах відео видно, як двоє чоловіків вистежують нардепа.



Глава СБУ зазначив, що виконавці затримані, за фактом розпочато кримінальне провадження.




При цьому ім'я нардепа, якого хотіли вбити, не названо.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що  в Росії намагалися усунути одного з найвідданіших соратників президента РФ Володимира Путіна - главу Чечні Рамзана Кадирова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?