У Росії почали саджати за заперечення "Кримнаша"
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії почали саджати за заперечення "Кримнаша"

У Росії почали саджати за заперечення "Кримнаша"
Джерело:  Крим.Реалії

У російській Твері чоловіка засудили до 2 років і 3 місяців колонії-поселення за те, що він не визнає окупації Криму Росією і розмістив в соцмережі картинку на тему "Крим - це Україна".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Крим.Реалії.
Вирок оголосив увечері 5 травня Заволзький районний суд Твері. Про це із залу суду повідомила адвокат Світлана Сидоркіна, що представляє інтереси Бубеєва.
5 травня в Заволзькому районному суді Твері пройшли дебати сторін у кримінальній справі стосовно Андрія Бубеєва. Його звинуватили в публічних закликах до здійснення екстремізму та діяльності, спрямованої на порушення територіальної цілісності Росії.
Приводом для кримінального переслідування Бубеєва став репост матеріалу «Крим - це Україна» публіциста Бориса Стомахіна і одна картинка на цю ж тему на своїй сторінці «ВКонтакте».
Під час дебатів державний обвинувач попросив засудити Бубеєва до 3,5 років позбавлення волі. Бубеєв стверджує, що його переслідують за переконання. Провини він не визнає.
Варто зазначити, що Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон.
Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу впровадили економічні санкції. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».
Нагадаємо, російський публіцист, провідний дослідник Інституту Брукінгса (Вашингтон) Лілія Шевцова розповіла, що в Росії "кримнашизм" став фактором легітимації влади, одним з головних елементів самодержавної ідеології.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?