У Росії починається паніка через нову військову пропозицію Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії починається паніка через нову військову пропозицію Путіна

У Росії починається паніка через нову військову пропозицію Путіна

Російський уряд, підконтрольний президенту РФ Володимиру Путіну, вніс на розгляд Держдуми законопроект, який дозволяє направляти призовників для проходження служби в райони бойових дій, наприклад, в Сирію або на Донбас.
Про це повідомив екс-депутат Держдуми Дмитро Гудков, передає ONLINE.UA з посиланням на його Facebook.
«Коротко суть законопроекту, який уряд сьогодні вніс в Думу (візьмуть на швидкість, не сумнівайтеся): призовників, 18-річних хлопців, зможуть офіційно відправляти воювати в Сирії і на Донбас», - підкреслив він.


Гудков зазначив, що «бюрократичною мовою це звучить так: «... для участі у діяльності з підтримання або відновлення міжнародного миру і безпеки або з припинення міжнародної терористичної діяльності за межами території Російської Федерації ...».

«Коло осіб, на яких поширюється дія законопроекту, - військовослужбовці за призовом і громадяни, які перебувають у запасі, які виявили бажання укласти контракт про проходження військової служби. ... Виникла необхідність підвищення мобільності військ (сил), формування зведених і позаштатних підрозділів і укомплектування їх в короткі терміни військовослужбовцями, які проходять військову службу за контрактом, для оперативного вирішення короткострокових, але важливих завдань ...», - процитував положення документа політик.

За його словами, «вчорашній школяр, якому пообіцяють багато грошей за« постріляти», легко погодиться стати державним найманцем, а далі - лотерея: або він повернеться живим, або у труні, "цинкові хлопчики - 2", більші втрати - целіший бюджет».
«Про ці жертви ми не дізнаємося, адже спецоперації у нас засекречені, і навіть на офіційні запити про втрати Міноборони відповідає лаконічно: «Не розголошуємо персональні дані». І важлива нотатка: база у Сирії в нас тепер безстрокова. А сирійські бойовики щойно заявили про вбивство шести російських військових. Навряд чи це були пілоти літаків», - нагадав він.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  у Сирії бойовики одного з угруповань заявили про ліквідацію шістьох військових з Росії, однак Міноборони РФ цю інформацію спростував.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?