У Росії показали, як вкрадені в бюджеті гроші йшли другові Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії показали, як вкрадені в бюджеті гроші йшли другові Путіна

У Росії показали, як вкрадені в бюджеті гроші йшли другові Путіна
Джерело:  online.ua

Опозиціонер Олексій Навальний розповів, як фігуранти "справи Магнітського" переводили гроші в офшори соратника президента Росії Володимира Путіна віолончеліста Сергія Ролдугіна.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на блог Навального на його сайті.
Так майже мільйон доларів із вкрадених 230 мільйонів заплатили фірмі, що на 100% належить найкращому другові Путіна.
Тобто схема виглядала таким чином: спочатку з російського бюджету шляхом махінацій з поверненням ПДВ було вкрадено $230 млн. Потім в лютому 2008 року вкрадені гроші "відмиваються" - проганяються через кілька офшорних фірм, і в результаті осідають на офшорі під назвою Delco. І останній крок: в травні 2008-го гроші витрачаються на покупку акцій "Роснефти" у фірми, яка на 100% належить Ролдугіну. Офшору дістається 70 тис. акцій "надбання Росії", а Ролдугіну - 800 тис. доларів.


"Були гроші в скарбниці РФ, а опинилися на офшорі кращого друга Путіна. До статті навіть прикладений договір на купівлю акцій між двома офшорами", - йдеться на сайті Навального.


При цьому, розповідає опозиціонер, згідно офіційної російської версії, гроші з бюджету вкрали зовсім не чиновницькі шахраї типу Карпова, Кузнєцова і подружжя Степанових, а власноруч Браудер з Магнітським.
Крім того, Навальний нагадав головну фабулу справи Магнітського: співробітниці 29-ї податкової крутили схеми з поверненням нібито перевиплаченного податку на прибуток і ПДВ. Представляли липові документи і "повертали" по них мільярди з бюджету. Для цих схем використовували кілька фірм, вкрадених під час поліцейських рейдів у фонду "Ермітаж". А Сергій Магнітський був аудитором цих фірм, схему незаконного "повернення" виявив, після чого був заарештований і закатований у в'язниці до смерті.
"Злодії з податкової і МВС, які вкрали з бюджету РФ $230 мільйонів і витратили їх на квартири в Москві і Дубаї, дорогі автомобілі і дачі, переводили частину вкраденого і на офшори "гаманця Путіна". За що мали повний імунітет і гарантії безпеки", - описує реальну схему Навальний.
Нагадаємо, офшорна компанія Ролдугіна отримала гроші майже в той же час, коли виявилося зникнення великої суми з бюджету Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?