У Росії пояснили, чому Крим для Путіна - валіза без ручки
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії пояснили, чому Крим для Путіна - валіза без ручки

У Росії пояснили, чому Крим для Путіна - валіза без ручки
Джерело:  online.ua

Російський фінансист і блогер Слава Рабинович заявив, що Крим зараз є для Росії "валізою без ручки", і він буде таким доти, поки триватиме його окупація.
Про це він розповів в інтерв'ю для ONLINE.UA.
"Крим брали в розрахунку на те, що проект буде втілений в реальність. На той момент, коли Путін говорив про "Новоросію"(навесні 2014 року, - ONLINE.UA), не було очевидно, що план провалиться. Анексія Криму була тільки частиною більшого сценарію. Крим без сухопутного зв'язку з Росією навряд чи входив у перший план агресії проти України", - сказав фінансист.
За словами Рабиновича, не зумівши захопити Маріуполь, росіяни не змогли пробити коридор до окупованого Криму.
"Якби навіть не вийшло взяти Одесу і позбавити Україну виходу до моря, то сподівалися через Маріуполь пробити коридор до півострова. Але це все рухнуло. Тому Крим - це валіза без ручки. Він таким буде до тих пір, поки ця незаконна анексія і окупація триватимуть. Зараз у РФ немає не тільки сухопутного доступу до Криму, але і визнаних кордонів. РФ порушила Будапештський меморандум 1994 року, Договір про дружбу і співробітництво з Україною 1997 року і Договір про кордони з Україною (2004 року - ONLINE UA)", - зазначив він.
Повний текст інтерв'ю  читайте на ONLINE.UA: Сценарій в Росії йде до громадянської війни - Слава Рабинович про гроші Путіна і майбутнє Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?