У Росії пояснили різницю між офшорами Путіна і Порошенка
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії пояснили різницю між офшорами Путіна і Порошенка

У Росії пояснили різницю між офшорами Путіна і Порошенка
Джерело:  online.ua

Між офшорами президента України Петра Порошенка і Росії Володимира Путіна, компромат на які міститься в документах "панамської справи", є істотна різниця.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів російський фінансист і блогер Слава Рабинович.
Фінансист пояснив, що він двадцять років працював в компаніях, головні офіси яких перебували в офшорах, і що офшори не протизаконні до тих пір, поки дотримуються міжнародних законів і законодавства різних країн.
Також він роз'яснив, що в той час, як Порошенко до президентства вів великий бізнес, Путін був помічений лише в бандитській діяльності:
"Мені на 100% невідома структура акціонерного володіння президента Порошенка. Але треба нагадати, що президент Порошенко до президентства був відомим бізнесменом, потрапляв до списків Forbes. Він багата людина", - сказав Рабинович.
"Путін ніколи не був бізнесменом. Він був працівником спецслужб. Якщо говорити про його "бізнес" - це бандитська діяльність. Це відомо ще з часів його роботи в Санкт-Петербурзі. Його бандитська діяльність була задокументована, наприклад, в матеріалах Марини Сальє (Сальє звинувачувала Путіна в розкраданнях на суму $100 млн - ONLINE.UA) або в документах іспанських слідчих і прокурорів", - пояснив він.
"Не варто забувати, що Путін був під слідством у Санкт-Петербурзі, тоді його врятували Собчак і Єльцин, хоча безпосередньо Путіна рятував Михайло Фрадков (Фрадкову була спущена команда вниз через Гайдара і Чубайса), який і витягнув його з в'язниці", - додав блогер.
Крім іншого, Слава Рабинович пояснив ставлення друга Путіна, віолончеліста Сергія Ролдугіна до документів офшорного скандалу:
"Сергій Ролдугін прекрасно знав мого батька, а мій батько - його. Вони працювали в одному оркестрі, але в різних групах струнних інструментів. Я з дитинства пам'ятаю Ролдугіна, коли приходив до батька на роботу. Ролдугін не був і не є бізнесменом. Однак він був обраний в рамках спецоперації. Її мета - зливання грошей з Росії за кордон та відмивання цих коштів. Це не те саме, що у випадку з Порошенком", - розповів блогер.
На думку фінансиста, Петро Порошенко насправді планував продати Roshen, але поки організував для управління компанією "сліпий траст".
"Думаю, що йому не вдалося продати бізнес в Україні. Продати великий бізнес в країні, яка під зовнішньою агресією, можна тільки дуже дешево. Але навіть якщо не вникати в ці деталі, то, в будь-якому випадку, Порошенко не крав гроші у приватних і державних компаній, як і не зливав гроші з держбюджету, на відміну від Путіна ", - пояснив Рабинович.
"Очевидно, що компанії Ролдугіна в Панамі і на Британських Віргінських островах не займалися комерційною діяльністю. Це був механізм розкрадання грошей з бюджету і компаній для їх подальшого відмивання поза Росією", - резюмував блогер.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: "Сценарій в Росії йде до громадянської війни - Слава Рабинович про гроші Путіна і майбутнє Донбасу".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?