У Росії пояснили, як її доля залежить від України
Категорія
Політика
Дата публікації

У Росії пояснили, як її доля залежить від України

У Росії пояснили, як її доля залежить від України
Джерело:  online.ua

Україна стала фактором, що змінив нинішній світовий порядок, і її подальша доля покаже, чи змириться Росія з втратою зон впливу, і якою буде доля пострадянського простору.
Про це розповіла російський публіцист, провідний дослідник Інституту Брукінгса (Вашингтон) Лілія Шевцова в інтерв'ю ONLINE.UA.
«Україна - це фактор, який змінив нинішній світовий порядок, який виник після розпаду СРСР і грунтувався на вірі в інтеграцію Росії в "Європу"», - вважає вона.
На думку публіциста, «подальший вектор України покаже, чи змириться Росія з втратою зон впливу, і якою буде доля пострадянського простору».
«Фактор України впливає і на Захід. І ставлення ліберальних демократій до України може показати, чи повернеться Захід до своїх норм і стандартів у своїй зовнішній політиці», - вважає вона.
Також Шевцова додала, що «в Україні йде ще один драматичний експеримент».
«Його суть: чи зможе Київ вийти з пострадянської моделі, не маючи шансів на швидке приєднання до ЄС і НАТО? Це експеримент по виходу з неформальних пострадянських правил гри і зрощування влади і приватної власності. Виявляється, це набагато більш болісний процес, ніж багато хто припускав», - додала вона.
На думку дослідника, «сумно бачити те, що не тільки в Росії, але і на Заході є сили, які намагаються засунути України на задній план».
«Чому? Тому що вони не знають, що робити, як допомогти Україні. Як знайти реальний вихід з україно-російської війни. Тому намагаються про Україну "забути". Тим часом, Україна - це поле зіткнення між лібералізмом і антилібералізм. І в цій якості Україна і її доля можуть стати одним із найсерйозніших викликів для XXI століття», - резюмувала Шевцова.
Повний текст  інтерв'ю Лілії Шевцової читайте на ONLINE.UA: Путін відчуває "безсилля всесилля" - Лілія Шевцова про "Кримнаш" і страхах Кремля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?