У Росії прийняли неочікуване рішення по справі українських моряків
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії прийняли неочікуване рішення по справі українських моряків

У Росії прийняли неочікуване рішення по справі українських моряків
Джерело:  online.ua

Слідчі ФСБ РФ раптово зупинили слідчі дії по незаконній кримінальній справі стосовно українських моряків, затриманих в Керченській протоці в листопаді 2018 року. У цій справі фігурують 24 українця, який Москва звинуватила в нібито порушенні своїх територіальних вод. Про несподіване рішення ФСБ повідомив адвокат Микола Полозов, який представляє інтереси українських моряків, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Сьогодні слідчий сповістив про припинення провадження у кримінальній справі про незаконний перетин державного кордону українськими моряками", - сказав захисник, зазначивши, що причина такого рішення стане відома після того, як він ознайомиться з матеріалами справи.

Нагадаємо, російські силовики 25 листопада 2018 року із застосуванням зброї захопили в районі Керченської протоки український рейдовий буксир "Яни Капу" і малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь" ВМС ЗСУ, які прямували з Одеси до Маріуполя. В результаті інциденту було затримано і заарештовано 24 українських моряка, щодо яких Москва порушила незаконні кримінальні справи.

Міжнародний трибунал ООН з морського права 25 травня минулого року зобов'язав Росію негайно звільнити 24 українських моряків і три кораблі, які були захоплені. Але повернути моряків додому вдалося тільки в рамках великого обміну в вересні 2019 року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що після повернення Україні захоплених в Керченській протоці кораблів, що відбулося 18 листопада 2019 року, ФСБ РФ знову відновила слідство по справі українських моряків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?