У Росії пропонують блокувати YouTube, Facebook і Twitter — уже відома причина
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії пропонують блокувати YouTube, Facebook і Twitter — уже відома причина

У Росії пропонують блокувати YouTube, Facebook і Twitter — уже відома причина
Джерело:  online.ua

Команда очільника Кремля Володимира Путіна продовжує ухвалюти абсурдні рішення та озвучувати скандальні пропозиції, якими шокує не тільки простих росіян, а й усю міжнародну спільноту. Так, нещодавно офіційно стало відомо, що до Державної думи Російської Федерації внесли законопроєкт, яким пропонується блокувати сайти, які обмежують інформацію російських ЗМІ. Серед них YouTube, Facebook і Twitter. Відповідний проєкт закону розміщено на сайті Держдуми. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на заяву Роскомнагляду.

"До Держдуми внесений законопроект, спрямований на припинення цензури з боку іноземних інтернет-компаній щодо російських ЗМІ ( "Про внесення змін до Федерального закону!Про заходи впливу на осіб, причетних до порушень основоположних прав і свобод людини, прав і свобод громадян Російської Федерації"). Ініціатива спрямована на захист прав російських громадян на вільний пошук і отримання інформації, гарантованих 29 статтею Конституції країни", — йдеться в повідомленні.

Представники Держдуми РФ переконують, що російське право не може і не повинно підмінятися на території країни правилами інтернет-компаній. Окрім того, наголошується, що правила інтернет-компаній, що надають російським громадянам ті чи інші сервіси в мережі Інтернет, так само як і сама їх діяльність, повинні бути приведені цими компаніями в повну відповідність з російським законодавством.Також вказано, що у разі виявлення обмеження доступу до інформації російських ЗМІ власники іноземного інтернет-ресурсу будуть визнані порушником.

"На підставі такого рішення інтернет-ресурс вноситься до реєстру порушників, а власнику надсилається повідомлення з вимогою припинити порушення. При невиконанні вимоги може вводитися обмеження доступу до інтернет-ресурсу. У 2020 році виявлено 24 випадки цензурування російських ЗМІ з боку іноземних інтернет-компаній. Цензурі піддалися Russia Today, РИА Новости, Супутник, Царгород-ТВ, Крим 24. Вводились обмеження на перегляд фільму "Беслан. Фільм Олександра Рогаткіна", — сказано в повідомленні Роскомнагляду.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  росіяни висміяли нове рішення Кремля розблокувати Telegram.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?