У Росії Путіна назвали рукою, яка стирчить з могили
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії Путіна назвали рукою, яка стирчить з могили

У Росії Путіна назвали рукою, яка стирчить з могили
Джерело:  Ехо Москви

Російський письменник-сатирик, журналіст і правозахисник Віктор Шендерович назвав  президента Росії Володимира Путіна  сталінської імперської рукою, яка стирчить з могили.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Ехо Москви.
Письменник пояснив, чому зараз в Росії культивується радянський диктатор Йосип Сталін, а не Володимир Ленін.


"Це дуже зрозуміла річ. Ленін, початковий Ленін, - це все-таки комуністична ідея, це інтернаціонал! Це ідея... Принаймні, коли брали владу, йшлося про це. Це була ідея - потім був Третій інтернаціонал... це була ідея інтернаціональна. Це було будівництво комунізму, вибачте. А Сталін - це імперська ідея. Сталін розстріляв всіх комуністів до чортової матері. Весь Третій Інтернаціонал розстріляний! Своїх, чужих - усіх постріляли. Викорчували з коренем. З середини 40-х все абсолютно імперське - повернуті ордена, націоналістична лексика, імперська лексика. Сталін - це імперська тема і сьогодні Ленін зовсім приший кобилі хвіст Путіну. А ось Сталін - це правильно: це імперія! Це імперська тема. І у нас болить ця відрізана рука. Сталінська", - сказав Шендерович.
На зауваження радіоведучого, що Путін не ходить по соцмережах серед 20-річних людей і не переконує, що Сталін це добре, письменник відповів:
"Навіщо йому соцмережі, коли є телебачення? 15 років йде вливання цієї імперської гнилі. В останні роки просто втратили всякий сором. Уже в відкриту реабілітація Сталіна відбулася. Це імперська тема. Це відрізана сталінська суха рука стирчить з могили. Імперська. І тримає, не дає нам іти далі. І Путін - це суха сталінська імперська рука. Це ось він і є. Кістлява ручка сталінська. Ось що таке Путін", - зазначив Шендерович.
Раніше  Віктор Шендерович заявляв, що головну небезпеку для сьогоднішньої України несуть не Росія і її президент Володимир Путін, а власна еліта.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?