У Росії розбився військовий вертоліт, є загиблі: з'явилися подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії розбився військовий вертоліт, є загиблі: з'явилися подробиці

У Росії розбився військовий вертоліт, є загиблі: з'явилися подробиці
Джерело:  ТАРС

У п'ятницю ввечері, 21 жовтня, в Ямало-Ненецькому автономному окрузі Росії зазнав аварії вертоліт Мі-8, 19 осіб від отриманих множинних травм померли на місці події, троє доставлені в лікарні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.
За наявними даними, на борту вертольота авіакомпанії "Скол" перебували 19 пасажирів і три члени екіпажу - це максимальне завантаження Мі-8. Вертоліт виконував рейс з Сузумського родовища Красноярського краю в ямальське селище Уренгой.
За фактом жорсткої посадки вертольота слідчі порушили справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 3 ст. 263 КК РФ "Порушення правил безпеки руху і експлуатації повітряного транспорту, що призвело з необережності смерті двох і більше осіб".
"Слідством розглядаються три основні версії катастрофи повітряного судна: порушення правил експлуатації та безпеки польоту, відмова техніки, несприятливі метеоумови. Жодна з них не є на даний момент пріоритетною", - розповіли агентству в Слідкомі РФ.
Сертифікат льотної придатності вертольота, за даними Росавіації, діє до 2017 року, вертоліт був випущений в 1984 році.
За останніми даними, тіла всіх загиблих витягнуті з вертольота. Ті, хто вижив були госпіталізовані в лікарні у важкому стані. У числі жертв трагедії також значиться екіпаж вертольота - три людини.
"Пошуково-рятувальні роботи на місці падіння вертольота Мі-8 на Ямалі завершені. На місці події виявлено 19 загиблих. Раніше з місця падіння вертольота були госпіталізовані троє постраждалих", - повідомили в ГУ МНС РФ по Ямало-Ненецькому автономному окрузі.
У прес-службі МНС додали, що витягувати тіла нафтовиків і членів екіпажу, а також деблокувати постраждалих рятувальникам з понівеченого і деформованого корпусу вертольота, що лежить на боці, довелося за допомогою спеціального обладнання.
Як повідомляв ONLINE.UA,  в сирійській провінції Хама з переносного зенітного ракетного комплексу був обстріляний російський транспортний вертоліт Мі-8.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?