У Росії розгорається скандал з солдатом, який відмовився воювати в Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії розгорається скандал з солдатом, який відмовився воювати в Україні

У Росії розгорається скандал з солдатом, який відмовився воювати в Україні

У Росії розгорається скандал з контрактником Володимиром Марчуковим, який був звільнений зі служби після того, як відмовився їхати воювати на Донбас.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК.
Старший сержант 536-ї окремої берегової ракетно-артилерійської бригади військової частини 10544 в Мурманській області (Росія) Володимир Марчуков поскаржився до Ради з прав людини при президенті (РПЛ) на те, що 10 листопада цього року його звільнили зі служби з порушеннями його прав за контрактом. Заява була подана 14 листопада.
Читайте також: Росія вже відправляє воювати на Донбас гастарбайтерів: з'явилося відео
Контрактник пов'язує своє звільнення з відмовою їхати воювати на Донбас. При цьому командування називає причиною розриву контракту п'яну їзду і дисциплінарні порушення.
Член РПЛ Росії Сергій Кривенко розповів виданню, що правозахисники попросили командування частини й військову прокуратуру перевірити скаргу старшого сержанта. Він вважає, що у Марчукова є шанс оскаржити звільнення і повернутися на службу.
Як повідомляв ONLINE.UA, в соцмережах опублікували черговий відеодоказ присутності в 2014 році російської військової техніки на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?