У Росії розгортається новий скандал із відомим опозиціонером
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії розгортається новий скандал із відомим опозиціонером

У Росії розгортається новий скандал із відомим опозиціонером

У російських ЗМІ з'явилася інформація про те, що Інтерпол нібито запросив у Росії "додаткові матеріали" перед тим, як оголосити в міжнародний розшук опозиціонера Михайла Ходорковського, а російська сторона пообіцяла незабаром представити витребувані матеріали.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.
"Інтерпол заявив, що готовий переглянути свою позицію з питання оголошення в міжнародний розшук Ходорковського, обвинуваченого в причетності до вбивства мера Нафтоюганська, і попросив для цього додаткові матеріали по справі від російської сторони", - розповів агентству джерело, знайоме з ситуацією.
Однак прес-секретар російського бізнесмена Михайла Ходорковського Кюллі Піспанен заявила, що інформація про те, що Інтерпол почав просити в Росії додаткові матеріали по його справі, є інформаційним вкиданням.
"Не знаю я цих джерел. Все виглядає як чергова качка і вкидання Слідчого комітету. Ось коли Інтерпол заявить, а не якісь там джерела, близькі до якогось видання, тоді і будемо говорити", - зазначила представник Ходорковського в інтерв'ю радіостанції "Говорить Москва".
Нагадаємо, в російських ЗМІ в середині січня з'явилася інформація про те, що  Слідчий комітет РФ, який розслідує кримінальну справу колишнього глави ЮКОСа, ще в грудні оголосив Ходорковського в міжнародний розшук, а пізніше він був оголошений в розшук по лінії Інтерполу.
Однак Генсекретаріат Інтерполу заявив, що запит був направлений з Москви, але він не відповідав правилам організації, а тому канали Інтерполу не можуть бути задіяні для пошуку Ходорковського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?