У Росії розкрили серйозну помилку Путіна щодо України
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії розкрили серйозну помилку Путіна щодо України

У Росії розкрили серйозну помилку Путіна щодо України
Джерело:  online.ua

Російський вчений і громадсько-політичний діяч Андрій Зубов вважає, що президент Росії Володимир Путін припускається щодо українців такої ж помилки, як свого часу правителі в царські часи.
Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Я не кажу, що українці і росіяни - один народ. Я кажу, що вони проросли з одного кореня. Уже кілька століть це різні народи. Коли ж Патрушев (секретар російської Ради безпеки і екс-глава ФСБ - ОNLINE.UA) і Путін кажуть про це, вони мають на увазі, що українців і білорусів немає, а є одні великороси. Українці і білоруси - зіпсовані великороси. Така помилка робилася і в царські часи. Це від бажання змусити українців і білорусів бути одним народом з росіянами. Логіка імперії - логіка насильства", - сказав він.
Зубов підкреслив, що не дивлячись на те, що в українців, білорусів і росіян спільне минуле, зараз це різні народи.
"В українців, білорусів і росіян спільне минуле. Але зараз це три різні народи. Ці народи можуть жити в мирі або ворогувати, але це споріднені народи. Близькі родичі часто конфліктують сильніше, ніж незнайомі люди. Сьогодні московська влада використовує історичну близькість українців, білорусів і російських в такому контексті, що це породжує ворожнечу. Хоча можна все це використовувати на взаємне благо і співробітництво", - зазначив Зубов.

Читайте повний текст інтерв'ю Андрія Зубова ONLINE.UA: Путін повторює помилку царських часів

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?