У Росії розповіли про ганьбу, яка загрожує Путіну на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

У Росії розповіли про ганьбу, яка загрожує Путіну на Донбасі

У Росії розповіли про ганьбу, яка загрожує Путіну на Донбасі
Джерело:  online.ua

Згода президента РФ Володимира Путіна на відправку поліцейської місії ОБСЄ на Донбас є «зливом» бойовиків ДНР і ЛНР, але Кремль не може протистояти цій ідеї, оскільки його негайно перетворять на всесвітнє посміховисько.
Про це російський драматург, публіцист і блогер Володимир Голишев розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
«Путін вже схвалив цю ідею (поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі - Ред.) в ході "прямої лінії", хоча в березні минулого року, коли Порошенко виступав з цією ідеєю в ООН, російська сторона виступала різко проти. У просторіччі це називається "злив", - підкреслив він.
Водночас, на думку Голишева, очевидно, що «Росія наразі залишає всі свої раніше захоплені плацдарми, тому що торг з нею вже ніхто не веде, а загроз вже ніхто не боїться - будь-яка спроба гальмування карається».
«На поверхні ми бачимо компромат, який перетворює кремлівське угруповання не просто на "корупціонерів", але і на всесвітнє посміховисько. Що саме говориться Путіну і його найближчому оточенню в приватному порядку, ми можемо тільки здогадуватися. Але в тому, що слова ці справляють сильне враження, можна не сумніватися», - вважає він.
Публіцист переконаний, що в результаті «Росія виконує будь-які ультимативні вимоги, а введення миротворців - одна з них».
При цьому, очевидно, врегулювання на Донбасі планується за "югославським сценарієм" - "швидко, рішуче, з мінімальною участю ЗСУ».
«Втім, і для Кремля є в цьому варіанті свій "втішний приз". По-перше, складати зброю перед «блакитними касками» не так прикро, як перед "бандерівською хунтою". Але ж сьогодні ЗСУ вже значною мірою готові для силового звільнення Донбасу, і відмова від миротворців може закінчитися для Москви великою ганьбою. По-друге, можна зробити вигляд, що міжнародні збройні посередники - саме те, чого Москва домагалася. Скажуть: "Тепер ми спокійні - фашисти наших людей там не переріжуть. Бери шинель, пішли додому". По-третє, Москву ніхто особливо не питає. Від пропозицій, які їй зараз робляться, вона просто не може відмовитися», - резюмував публіцист.
Повний текст інтерв'ю Володимира Голишева читайте на ONLINE.UA: Путин быстро уйдет с Донбасса, его уже никто не боится

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?